Vučić najavio formiranje Skupštine narednih dana, a Vlade do kraja avgusta

Vučić najavio formiranje Skupštine narednih dana, a Vlade do kraja avgusta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u narednih nekoliko dana biti verifikovani mandati novih poslanika u Skupštini Srbije, a da će vlada biti formirana krajem avgusta.

On je dodao da će sednica biti održana u Skupštini Srbije, a da Srpska napredna stranka mora da bude svesna da ljudi žele promene i u Skupštini i u Vladi Srbije, gde treba pokazati "više mladih lica – onih koji predstavljaju budućnost Srbije" i da pokažu da su u stanju da se nose sa teškim problemima koje ovo vreme donosi.

Mogući koalicioni partneri SNS-a

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da su na sednici Predsedništva SNS-a razgovarali o tome ko treba da bude koalicioni partner i da su moguće četiri opcije i da sve četiri imaju približnu podršku.

Da idemo sa socijalistima i manjima, sa (Aleksandrom) Šapićem i manjinama, sa socijalistima, Šapićem i manjinama i sami sa manjinama – rekao je Vučić i rekao da su ti predlozi dobili svaki po 20 ili 30 odsto podrške.

On je rekao da je cilj da Vlada Srbije bude formirana do 25. avgusta. Upitan zašto se toliko čekalo sa izborom Vlade Srbije, Vučić je rekao da je ogromno poverenje građana teret na leđima i da to znači da treba napraviti dobar izbor.

Da napravimo nešto što će da bude odličan izbor za Srbiju – rekao je Vučić i ocenio da je potrebno dobro rešenje zbog brojnih izazova poput pregovora o Kosovu, ekonomske krize zbog korona virusa i epidemiološke krize.

On je ocenio da je bolje sačekati 15 dana i napraviti dobru Vladu nego žuriti zbog medija i nekih političara, kao i da on neće popustiti pod pritiscima.

FORMIRANA VOJVOĐANSKA SKUPŠTINA, PASTOR PONOVO PREDSEDNIK 

Kako javlja "Danas", u Master centru Novosadskog sajma, danas je po treći put, za predsednika pokrajinske skupštine izabran Ištvan Pastor. Posle potvrđivanja mandata svih 120 novoizabranih poslanika, oni su dosadašnjeg predsednika izabrali velikom većinom (oko 100 od prisutnih 115, jer zvanično nije saopšten broj). Pastoru je to treći predsednički mandat i, kako je rečeno, on je neprekidno u poslaničkim klupama od 1992. godine. Skupština je odlučila da u ovom sazivu ima pet potpredsednika (tri iz SNS, po jedan SPS-a i Vojvođasnkog fronta) što je izazvalo nezadovoljstvo poslaničke grupe "Metla" (DSS), koja ima pet poslanika, ali nema i potpredsednika skupštine.

U novom, devetom sazivu Skupštine APV od uvođenja višestranačja, koalicija oko SNS ima 76 poslanika, koalicija SPS i JS – 13, SVM – 11, koalicija Vojvođanski front – 6, liste "Metla" i "Za kraljevinu Srbiju– za srpsko Vojvodstvo" po 5, a SRS 4 poslanika.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan