Vučić: Nekakav dogovor postignut

Vučić: Nekakav dogovor postignut

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je posle sastanka u Ohridu, da je nekakav dogovor postignut, da je dogovoreno nekoliko tačaka koje će postati sastavni deo pregovaračkog okvira i jedne i druge strane. Pod odmah je navedeno da se ide u proces formiranja ZSO.

Rekao je da će građinima sutra (u nedelju) predstaviti tačke, a od ponedeljka će primati na konsultacije predstavnike parlamentarnih grupa "pa da se dogovorimo da li idemo sa nekim opštim aktom u parlament ili ne".

U mesecima pred nama je ozbiljan posao, rekao je Vučić, koji je istakao da će evropski put Srbije zavisiti od implementacije.

Vučić je rekao da će Evropski savet na putu "koji je dugačak" procenjivati koliko je ko uradio iz implementacionog plana. Ceniće se nezavisno za svaku od strana šta je uradila, dodo je.

Rekao je da je stavljena kao prioritetna obaveza formiranja ZSO (Zajednica srpskih opština) u skladu sa prethodno postignutim sporazumima u okviru dijaloga. I zbog toga sam zadovoljan, rekao je i dodao da će se još govoriti o nestalim osobama i drugim stvarima.

Dodao je da ni danas nije potpisao ništa i naveo da će se implementacioni plan nadograđivati.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan