Vučić: Nismo imali genijalno rukovodstvo u EPS-u

Vučić: Nismo imali genijalno rukovodstvo u EPS-u

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će struja u državi morati da poskupi, ali da će se to desiti kada Vlada bude uverena da je zauzdala inflaciju i da može da je drži pod kontrolom.

Samo Gruzija u Evropi ima nižu cenu električne energije od Srbije. Struja će morati da poskupi jednog dana. Ali to će se desiti onda kada zauzdamo inflaciju i kada budemo uvereni da je možemo držati pod kontrolom. Iako nam je inflacija uvezena – rekao je Vučić nakon posete Makišu, gde je obišao radove na izgradnji metroa.

On je rekao da su njegovi računi za struju kao i računi ostalih građana i da i on štedi struju koliko može gaseći svetla po kući gde je nepotrebno da rade, iako je priznao da "ne odvrće sijalice", kao što je to činila premijerka Ana Brnabić.

Ne odvrćem sijalice, nisam baš tako odgovoran. Ali čestitam ljudima koji jesu – rekao je Vučić.

Komentarišući zahteve ministarke Zorane Mihajlović da poskupi struja, Vučić je rekao da ministri ne mogu da posmatraju samo svoj sektor nego celinu države, jer Vlada mora da se trudi da zadovolji sve segmente društva.

A što se tiče EPS-a i ko je koga postavljao, mi nismo imali genijalno rukovodstvo u EPS-u, samo ono pre toga je bilo još gore i mnogo je kralo. Ovo je bilo nesposobno, prilično nesposobno. Jer nije sagledavalo budućnost nego je gledalo kako da se preživi godina za godinom – rekao je on.

Vučić je rekao da nikoga ne plaši kada kaže da Srbiju očekuje teška zima, već da narodu samo govori istinu.

On je ocenio da ljudi u Srbiji do sada nisu ni osetili krizu jer je za uskršnje i prvomajske praznike van zemlje putovalo oko 700.000 ljudi, a da sada već planiraju gde će ići na more.

Predsednik Vučić izjavio je da je njegov razgovor sa američkim ambasadorom u Beogradu Kristoferom Hilom bio dobar, otvoren, korektan i iskren.

Nije bilo iznanađenja za mene, ni iznenađenja za njih. Znamo šta oni misle, oni šta mi – rekao je Vučić.

Kako je dodao, "zato smo gledali kako da produbljujemo naše odnose".

Naveo je da se Srbija i Amerika ne slažu u određenim pitanjima, kao što je Kosovo, ali je Hilu zahvalio na podršci projektu "Otvoreni Balkan".

Na pitanje o rečniku ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, kojim je komentarisao intervju Hila, Vučić je odgovorio "imam svoj rečnik" i dodao da on bira reči i da su odmerene.

On je rekao da je Vulin predsednik jedne druge stranke i ima svoj rečnik, kao što ga ima i ministarka Zorana Mihajlović, koji je drugačiji u odnosu na Vulinov.

Ne stavljate mi tuđe reči u usta. Ono šta kažem ja, to je stav građana dok sam predsednik Srbije – rekao je Vučić.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Aleksandar

  pre 758 dana i 16 sati

  Ma kako vas nije sramota plate vas političara i plate nas radnika da se tako ponašate strašno sta ste od Srbije uradili i od ovog napaćenog naroda poredite nas sa evropom a da li su nam plate evropske nisu pa kako tako možete. Pa u vašem restoranu su smešne cene pa kada bi takve cene bile i u prodavnicama i sa ovom bednom platom bi čovek mogao da živi bogovski. Umesto da napredujemo mi nazadujemo i koga boli patka što je u Ukrajini rat jel mi treba da ispastamo

  Oceni komentar:
  0
  13