Vučić odlikovao 101 borca protiv korona virusa, među njima je i preminuli stomatolog iz NS

Vučić odlikovao 101 borca protiv korona virusa, među njima je i preminuli stomatolog iz NS

Odlukom predsednika Srbije Aleksandra Vučića 101 zaslužni pojedinac i ustanova, koji su se istakli tokom borbe na suzbijanju zarazne bolesti Kovid-19, odlikovani su povodom 11. novembra, Dana primirja u Prvom svetsku ratu.

Odlikovani su Predrag Kon, Branislav Tiodorović, Branimir Nestorović, Srđa Janković, Goran  Stevanović i mnogi drugi.

Ova priznanja su podeljena zbog učešća u borbi protiv pandemije korona virusa. Odlikovani civili nisu primili neka od ordenja koje dodeljuje predsednik, nego su dobili priznanja nižeg ranga, poput medalja. 

Kako javlja Radio 021, među odlikovanima ima i onih koji dolaze iz Novog Sada.

Među vojnim licima orden je pripao upravniku Vojnomedicinskog centra Novi Sad Draganu Korugi. On je dobio Orden zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena.

Gerontološki centar odlikovan je sa čak tri medalje. Srebrna medalja za zasluge Gerontološki centar Novi Sad je dobio kolektivno, a posebno su nagrađene dr Biljana Glišić Ugrica i Nataša Janković. Obe su dobile zlatnu medalju za zasluge, piše 021.rs.

Pojedinačno je nagrađena i prof. dr Vesna Turkulov, načelnica Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, koja je dobila zlatnu medalju za zasluge.

Posthumno je odlikovan stomatolog dr Stanislav Ostojić, koji je preminuo od posledica korona virusa u Kliničkom centru Vojvodine. Iako se pored njegovog imena navodi Klinički centar Vojvodine, on nije radio u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Institut za javno zdravlje Vojvodine i JKP "Vodovod i kanalizacija" dobitnici su zlatne medalje za zasluge, saznaje Radio 021.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan