VUČIĆ: Povećanje plata medicinarima, više neće odlaziti iz zemlje

VUČIĆ: Povećanje plata medicinarima, više neće odlaziti iz zemlje

Predsednik Srbije Aleksanda Vučić najavio je da će zdravstveni radnici pre kraja godine dobiti povećanje "ne tako malih plata" i naglasio da mu je "posebno drago" zbog medicinskh sestara i tehničara, ali i lekara, jer više neće odlaziti iz zemlje.

Vučić, koji je prisustvovao ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju za 100 najuspešnijih diplomaca svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, rekao je da su zdravstvo i medicina jedan od četiri stuba države i imaće sve veći značaj u budućnosti.

Zapara mi uši kada se zahvaljujute ministru i meni, to govori o vašem lepom vapsitanju, ali je lepo kada se zahvalite Republici. Ne morate da se bavite politkom, ali je dobro da primetitie da vaša država nešto učini za vas jer se razvija osećaj odgvornosti kod svakoga od vas – rekao je Vučić.

On je dodao da veruje da će za pet do šest godina svi zdravstveni radnici raditi u novim, obnovljenim objektima.

Vučić je istakao da je, prema podacima, danas osam puta manje odlazaka medicinara iz Srbije, nego pre šest godina, ukazujući da možda to smanjenje jeste zbog korone i rata na istoku.

Uredili smo javne finansije i bilo bi i više novca da tog rata nije – kazao je predsednik i napomenuo da je i to razlog što lekari više ne odlaze.

Pozivajući ih da nastave da uče i usavršavaju se, Vučić je uručio ugovore o radu za 12 najboljih, među kojima je 10 lekara i dvoje medicinskih tehničara.

Ceremoniji u Palati Srbija prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, direktori zdravstvenih ustanova u Srbiji i dekani medicinskih fakulteta u Srbiji.

Dekanka Medicinskog fakulteta u Nišu Dobrila Stanković Đorđević rekla je da je ovaj program zapošljavanja najbolji način da se diplomcima pokaže da se njihovo znanje i uspeh na fakultetu prepoznaju i otvar im šansu za budućnost.

Oceni vest:
0
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Esencija

  pre 6 dana i 12 sati

  Bitno je da leče. Uopšte. Na svom radnom mestu, a ne u privatnim ustanovama.
  Da nemamo kobajagi zdravstvo.

  Oceni komentar:
  0
  12
 • MUP

  pre 4 dana i 1 sat

  A povećanje plata POLICIJI, koja takođe radi 24h kao medicinari? Sramota je kolike plate ima POLICIJA... VELIKA SRAMOTA!!!

  Oceni komentar:
  1
  2
 • SLAŽEM SE

  pre 3 dana i 13 sati

  Naravno da treba povećati plate Policiji. I to ne samo jednoj,nego svih 5!
  Ali, čim izađete na ulicu. Za promenu, malo.
  Ono, izađem ti ja u 03h na ulicu i sretnem Policajca! Jednog od ovih što rade 24x7 i imaju dotiranu penziju, za razliku od mene i lekara koji takođe rade 24x7.
  Zamisli ono, izađem u 03, jedan hoće da me kolje, drugi pas hoće da me ujeda - a mene brani moj Policajac i to sve 24x7!
  U realnosti dežel Srbistan - samo preko komentara saznajemo da postojite.
  I eventualno na paradama.

  Oceni komentar:
  1
  1