Vučić predložio još 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Vučić predložio još 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Svih 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji za ovu godinu planulo je u januarau sa samo dva dana, a sada postoji mogućnost da država subvencioniše još 100.000 vaučera.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je sinoć svečanom otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma. Obilazeći štandove srpskih banja i mesta govorio je o njihovom značaju, ulaganju države i tom prilikom se obratio ministrima finansija i turizma sa porukom da se ide na još vaučera koje će država subvencionisati za odmor u Srbiji, piše Blic.rs.

Idite na još 100 hiljada vaučera – rekao je Vučić ministru Siniši Malom i Huseinu Memiću.


"Vrnjačka banja, bolja nego Baden Baden"

Istakao je koliko je novca Srbija uložila u razvoj banjskog turizma. Rekao je da Vrnjačka Banja izgleda sada bolje nego Baden Baden.

Gondola vam je odlična. Sve prema Goču što bi moglo da se širi – rekao je predsednik gradonačelniku Vrnjačke Banje Bobanu Đuroviću.

Sada to moramo da uradimo i sa ostalim banjama u Srbiji – rekao je Vučić.

Postupak prijave građana za vaučere nikad nije brže okončan nego u januaru ove godine. Građani su pokazali do sada ubedljivo najveće ineteresovanje .

Pravo na vaučere imali su penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.

Vaučeri mogu da se iskoriste najkasnije do 20. novembra 2023. godine, a spisak ugostiteljskih objekata u kojima može da se iskoristi nalazi se na sajtu Ministarstva turizma. Uslovi za njihovo dobijanje su nepromenjeni u odnosu na ranije godine.

Ono što je ključno jeste da se vaučer koristi isključivo u ugostiteljskim objektima, izvan mesta prebivališta ili mesta studiranja. Takođe, njime se mogu platiti usluge smeštaja, u šta ne spadaju i usluge hrane, pića zdravstvene i druge usluge.

Tokom ove godine, za jačanje i razvoj domaćeg turizma, država je izdala više od 350.000 turističkih vaučera. Od toga, 100.000 u vrednosti od 5.000, a kasnije i 200.000 vaučera od po 15.000 dinara. Za dodatnih 10.000 mogli su da konkurišu svi oni koji su dobili u prvoj turi vaučere od 5.000 dinara.

Prema podacima Ministarstva turizma, građani su i ove godine za svoj odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku Banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan