Vučić: Srbija izdvaja 45 miliona evra kao novogodišnji poklon mladima

Vučić: Srbija izdvaja 45 miliona evra kao novogodišnji poklon mladima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će pred Novu godinu biti isplaćena nova novčana pomoć od 5.000 dinara svim mladim ljudima u Srbiji. Naveo je i da neće biti značajnijeg povećanja cena gasa i struje za domaćinstva.

Kao novogodišnji poklon. To je oko 45 miliona evra, koliko možemo da izdržimo – rekao je on.

Vučić je kazao da je to lepa vest  za mlade i da će prijava biti ista kao i prethodni put kada je država davala novčanu pomoć mladima.

Podsetimo, Srbija je do sada isplaćivala dva puta pomoć mladima. Najpre su mladi starosti od 16 do 29 godina dobili pomoć od 100 evra u februaru, a potom i u junu 2022. godine.

Kada je reč o obezbeđivanju životnih namirnica, Vučić kaže da je Srbija obezbedila da imamo najjefiniji hleb u Evropi - 53,5 dinara hleb "Sava". Ističe da nećemo imati problema ni sa kukuruzom ni sa pšenicom, kao i da imamo dovoljne količine suncokreta i više nego dovoljno.

Kako Radio televizija Vojvodina prenosi, predsednik republike je naveo i da deset dana nismo uvezli nijedan megavat struje, kao i da neće biti značajnijeg povećanja cene.

– I kada bude povećanja cena električne energije, kao i cena gasa, biće u veoma razumnim i malim okvirima. Srbija će biti kao i do sada zemalja sa najnižom cenom električne energije – rekao je Vučić.

Dodao je da imamo 380 miliona tona gasa u skladištima u Mađarskoj i 284 miliona tona u Banatskom dvoru.

– Sa tih 660 miliona tona mi u svakom trenutku imamo nesumnjivo dva meseca gasa da nam nijedan kubni metar ne dođe iz Balkanskog ili Turskog gasa. I kada bude nekakvog povećanja cena gasa to neće prelaziti okvire razuma, što znači da će to povećanje cena kada doće, a neće skoro doći, biti ne posebno značajno – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo imamo značajne rezerve nafte i dizela.

– Ako bi nam neko prekinuo dotok nafte, imali bismo je za 175 dana, a benzina za 59 dana – rekao je predsednik.

Objasnio je da se mora krenuti u diverzifikaciju izvora nafte i da će zbog toga Srbija krenuti u izgradnju naftovoda ka Mađarskoj.

 U skladu sa dogovorom koji smo Orban i ja već postigli, pokrenućemo izgradnju 128 kilometara nafotvoda Novi Sad - Mađarska. Nafotovod bi mogao da košta do 100 miliona evra – rekao je predsednik.

Predsednik je rekao da će povećanje penzija, zaključno sa januarom, biti od 20,2 i 20,8 odsto.

Pročitajte ceo izveštaj na sajtu RTV-a.

Oceni vest:
0
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ko krade robove, zaista nije bitno

  pre 501 dan i 1 sat

  Koliko vidim po komentarima, po svim portalima - mladi su već kupljeni. Kupio ih je zapad, amerika i američki način života za koji su ubeđeni da je moguć 2022-ge godine, kupio ih je Apple i razne druge kompanije IT tipa, kompanija sa dva ili tri slova u imenu.
  Pokušaj da ih otkupiš sa 100-200 evra neće uspeti. Uzeće ih i mrzeti ovaj autokratski način vladavine, u kojem lizguzni lopovi mogu da pokradu "mrvice" od par miliona evra samo ako su partijski uglavljeni, a običan narod živi poput roblja.

  Oceni komentar:
  0
  6