Vučić: U svakom trenutku možemo da ostanemo bez gasa i struje

Vučić: U svakom trenutku možemo da ostanemo bez gasa i struje

Predsednik Vučić izjavio je danas medijima da će gledati da se ne ide na povećanje struje veće od 10 odsto i najavio da će se nastaviti sa investicijama koje su započete.

Srbija preduzima mnogo mera kako bi se održao energetski sistem tokom jeseni i zime – rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, u svakom trenutku možemo da ostanemo bez gasa i struje, ali da je Srbija već počela da skladišti gas u Mađarskoj, koji možemo da povlačimo.

Razmatrali smo više opcija, Evropska unija je smanjila temperaturu grejanja na 19 stepeni, a mi smo se dogovorili da ne smanjujemo. Imamo sve planove u zavisnosti od toga šta može da se desi. Što se tiče nabavke uglja uvezli smo 119 tona što je potrošnja za jedan dan i očekujemo podršku naših kineskih partnera – objasnio je Vučić.

Istakao je da se bore za sve što mogu.

– Razgovaramo sa NIS-om za naftu da bismo imali bezbedniju jesen i zimu – rekao je predsednik.

Ceo tekst pročitajte na sajtu RTV-a.

Oceni vest:
0
14

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Naprdnjacka Smrdija

  pre 590 dana i 11 sati

  Nema sanse, tako kupujes socijalni mir…

  Oceni komentar:
  1
  14
 • Telemundo presenta

  pre 590 dana i 10 sati

  Nemoj Vučiću, ko Boga te molim!
  Nemoj scenario Telemundo, nabićeš cene i UPS-evima i agregatima.

  Oceni komentar:
  1
  10
 • ZamenikDirektoraPecenjare

  pre 590 dana i 8 sati

  Tako je, neka trpi narod! Na kraju krajeva, narod je postavio nestrucno rukovodstvo u EPS, narod je ostetio TENT, pokvario skupe masine u basenu Kolubare. Isti narod koji je rusio vetroparkove, krao subvencije za solarne panele. Jel' tako, narod je...? Mora biti struje, ako PINK dobije nacionalnu frekvenciju. Onda lepo emituju sliku kako pucketa vatra i svima nam toplo, dok Viktor (sa zaljenjem) uzima taj gas da ugreje svoje birace.

  Oceni komentar:
  1
  16
 • Podbarac

  pre 589 dana i 21 sat

  Bice struje -nece biti struje. Bice gasa - nece biti gasa. Bice hrane - nece biti hrane. Bice poskupljenja - nece biti poskupljenja. Steta sto je veliki deo naroda na izborima 03.04. na pitanje:" bice Vucic - nece biti Vucic?" dao najgori odgovor...

  Oceni komentar:
  1
  16
 • Mucenik

  pre 589 dana i 10 sati

  Za sve i svašta "odgovoran"??
  Predsednik ima odgovor i ideju za sve i svašta i u to se razume kao neka dementna baba. Njegova odluka da smanji ili poveća temperaturu u grejanim prostorima nije njegov posao, jer nije stručan za to.. Standardna temperatura u grejanom prostoru se kreće od 20 do 22 stepena Celzijusa. Ukoliko se smanji ta temperatura nateraće stanare da obuku debele vunene čarape, kožnu bundu, kapuljače, rukavice i kožne gaće. Pored toga tako obučeni, ako treba, neka igraju, skaču u

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Maks

  pre 589 dana i 9 sati

  Mozda nece biti ni nas ni njih .

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Dax

  pre 589 dana i 8 sati

  Ovog manijaka drže penzioneri na vlasti.. Kao i svaku vlast. Zabraniti glasanje svima koji su u penziji. Onda bi se svaka vlast trudila 100 puta više.

  Oceni komentar:
  3
  7