VULIN HVALI NOVOSADSKU POLICIJU: Munjevito rasvetljeno više slučajeva, sprečeno nekoliko zakazanih navijačkih tuča

VULIN HVALI NOVOSADSKU POLICIJU: Munjevito rasvetljeno više slučajeva, sprečeno nekoliko zakazanih navijačkih tuča

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije izjavio je juče da novosadska policija dobro radi svoj posao i da je u poslednjih nekoliko meseci munjevito rasvetlila više slučajeva...

Komentarišući tuču koja se 20. februara odigrala u Novom Sadu, ministar Vulin je u Skupštini Srbije precizirao da je taj slučaj odmah rasvetljen i da je uhapšeno osam osoba.

– U toku te noći saznali smo ko su počinioci i, s obzirom na to da su iz Šida, u toku jutra su privedeni – rekao je ministar Vulin.  

Ministar je podsetio da je novosadska policija pre tri meseca odmah po događaju rasvetlila navijačku pucnjavu koja se odigrala u Bačkoj Palanci, pre dva meseca u Novom Sadu sprečila pokušaj ubistva, pre nekoliko nedelja rasvetlila pokušaj iznude nad fudbalerom Vojvodine.

– Policija je sprečila nekoliko zakazanih navijačkih tuča u Novom Sadu, pre nego što su se desile, poslednju u mestu Bukovac. U Novom Sadu se radi i to dobro – rekao je ministar Vulin, koji se zahvalio gradonačelniku Milošu Vučeviću na saradnji i senzibilnosti koju pokazuje prema policiji.

Prema njegovim rečima, komunikacija između gradonačelnika Novog Sada i načelnika Policijske uprave daje rezultate, vidi se da je bolje i oseća se veća sigurnost.

– Novi Sad je veliki grad, uvek ima onih koji misle da treba da krše zakon, ali veliki je broj munjevito rasvetljenih krivičnih dela. Kriminala će uvek biti, ali je važno da se zna da se on u našoj zemlji ne isplati – poručio je ministar Vulin, a prenosi sajt MUP-a Srbije.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • ŠALI POSTOJI KRAJ NA SUDU

    pre 1126 dana i 15 sati

    Roditelji nisu ni svesni šta im deca rade.
    Dete postavi neodgovarajuću sliku na Instagram - koja školu dovodi u neprijatan položaj.
    Zatim to dete prijavi i optuži drugo dete kao da je ono to uradilo.
    Iz dokonosti urođene gluposti ili nadojenog zla.
    Jedina želja tog deteta je da nanese zlo drugom detetu.
    Nije svesno sledećeg:
    - Škola se obraća Odelenju za Tehnološki kriminal.
    - Odelenje za tehnološki kriminal upućuje zahtev administraciji Instagrama, da dostave
    podatak o logovanoj IP adresi u zadato vreme, koja je postavila sliku na tom nalogu.
    Sa tim podatkom se obraća našem provajderu, da dostavi podatak o odgovornom vlasniku
    internet veze.
    - Taj vlasnik, ili punoletno dete - biva optuženo za neko od dela u Krivičnom Zakonu, LAŽNO PRIJAVLJIVANJE je samo jedno od njih. Kažnjivo sa 3 godine.
    Takav podatak , bez obzira na uslovnu kaznu ili društveno koristan rad - ulazi u dosije mlade osobe, možda tek punoletne, i ostaje joj do kraja života za informaciju poslodavcima,
    svaki put kada pokuša da nađe posao.

    Ove stvari deca ne znaju.

    Ne bih da Vam iznosim konkretne detalje, ali mnogi roditelji su ojađeni, uznemireni i povređeni većim brojem ovakvih slučajeva, preko svoje dece zbog.... dece bez nadzora, koja zaslužuju socijalno staranje?
    A javne ustanove, profesore da i ne pominjem.

    Gospodine Policajcu, šta ti radi kćerka, da li znaš?

    Oceni komentar:
    0
    1