Za dogradnju objekta Medicinskog fakulteta 60 miliona dinara iz pokrajinske kase

Za dogradnju objekta Medicinskog fakulteta 60 miliona dinara iz pokrajinske kase

Vlada AP Vojvodine donela je danas rešenje da se Medicinskom fakultetu u Novom Sadu iz tekuće budžetske rezerve usmeri 60 miliona dinara za sufinansiranje dogradnje postojećeg objekta Fakulteta.

Tokom marta ove godine, počeće prva faza izgradnje novog objekta Medicinskog fakulteta koji će sa postojećim objektom biti povezan zatvorenim hodnikom. Objekat će se graditi fazno, a radove će finansirati Fakultet iz sopstvenih sredstava, kao i osnivač. U 2020. godini planirano je da se završe grubi građevinski i spoljni zanatski radovi, kao i da se zgrada stavi pod krov.

Na sednici je doneto i rešenje kojim se Školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom "Vuk Karadžić" u Somboru daje saglasnost za izvođenje radova na sanaciji krovne konstrukcije i za investiciono održavanje krovnog pokrivača. Radovi će koštati ukupno 10,3 miliona dinara, a zajednički će ih finansirati Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Danas je doneto i rešenje o pribavljanju pokretnih stvari u javnu svojinu AP Vojvodine – dijagnostičke radne stanice s naprednim alatima za rano otkrivanje raka pluća za Opštu bolnicu u Vrbasu. Novac za nabavku opreme vredne 3,8 miliona dinara obezbeđen je iz pokrajinskog budžeta. Oprema se nabavlja u okviru pilot-projekta ranog otkrivanja raka pluća na teritoriji AP Vojvodine.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan