ZA "Krov nad glavom" u ponedeljak treći put sprečava iseljenje porodice Ninić

ZA "Krov nad glavom" u ponedeljak treći put sprečava iseljenje porodice Ninić

U ponedeljak, 1. jula, u 9.30 sati, u ulici Modene broj  1, izvršiteljka Jasna Anđelić će ponovo pokušati da iseli porodicu Ninić iz njihovog jedinog doma. U pitanju je spor oko stana koji je bio pod kreditom banke.

Kako objašnjavaju iz Združene akcije "Krov nad glavom", Ninići su kredit kod Erste banke uzeli 2007. godine. U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima zbog kojih Slobodanka Ninić sada prima invalidsku penziju.

Dana 25. januara, izvršiteljka Jasna Anđelić je zakazala i održala prodaju stana, bez uključivanja u proces Slobodanke kao solidarnog dužnika i supruge vlasnika stana. 


Aktivisti ZA "Krov nad glavom" pozivaju sve solidarne građane da se okupe ispred stana Ninićevih u 9.30 časova kako bi odbranili njihovo pravo na dom i pomogli im da ovaj proces okončaju do kraja. Oni pretpostavljaju da će na iseljenju biti prisutna policije i bravari te apeluju da se pojavi što više građana kako bi bili uspešni u odbrani.

Više o događaju možete pročitati ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan