Za projekat mosta u produžetku Bulevara Evrope 24,6 miliona dinara

Za projekat mosta u produžetku Bulevara Evrope 24,6 miliona dinara

Poslednja, peta etapa ove saobraćajnice jedan je od preduslova za unapređenje ulične mreže u gradu...

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije je 14. januara donela odluku da posao izrade generalnog projekta s prethodnom studijom opravdanosti novog mosta preko Dunava, u produžetku Bulevara Evrope,  poveri firmi "DB inženjering" iz Beograda. Vrednost posla je 24,6 miliona dinara, s PDV-om.

Nosilac posla će, nakon dobijanja lokacijskih uslova, imati 140 kalendarskih dana da završi tehničku dokumentaciju, zajedno s preduzećima "MHM projekt” iz Novog Sada, "Geom” iz Beograda, kao i "Gradis biroom za projektovanje” i "Ponting inženjerskim biroom” iz Maribora.

Projektant će imati obavezu da pribavi uslove od Ministarstv odbrane i Vojske Srbije, kao i od Direkcije za vodne puteve, pošto će trasa planiranog mosta polaziti između kasarni.

Plan generalne regulacije priobalja na levoj obali Dunava u Novom Sadu, čija je izrada u toku, predviđa i nove saobraćajnice koje će povezati Ribarsko ostrvo i Kameničku adu, a na tom području direktan pristup novom mostu planiran je samo za bicikliste i pešake, piše "Dnevnik".

Po planskoj dokumentaciji, novi most između Šodroša i Sremske Kamenice, u produžetku Bulevara Evrope predviđen je za kretanje motornih vozila, autobusa, za teretni saobraćaj, ali i za pešake i bicikliste.

Realizacija poslednje, pete etape Bulevara Evrope, na deonici od Bulevara patrijarha Pavla i novog mosta, do planirane raskrsnice Karađorđeve ulice s državnim putem IIA-119 (Hrvatska – Beočin – Sremska Kamenica), jedan je od preduslova za unapređenje ulične mreže u gradu. Izgradnjom novog putnog pravca, odnosno zapadne obilaznice oko Novog Sada, stvorili bi se uslovi za punu funkcionalnost Bulevara Evrope, koji će se, kada peta faza bude završena, protezati od auto-puta Beograd–Subotica na severu do Limana 4 na jugu.

Okolne pristupne saobraćajnice most će povezati s planiranim nastavcima Bulevara despota Stefana, ulicama 1300 kaplara i Sime Matavulja, kao i Ribarskim ostrvom i Kameničkom adom.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
6
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan