Zakazivanje telefonom za manje gužve kod lekara

Zakazivanje telefonom za manje gužve kod lekara

Svima nam je poznato dugo čekanje na pregled, i prozivanje našeg imena, u čekaonicama domova zdravlja. Telefonsko zakazivanje pregleda nametnulo se kao potencijalno rešenje ovog problema, ali je i ono mnogo puta osporavano.

Naša ekipa posetila je odeljenje pedijatrije u Limanskoj ambulanti Doma zdravlja "Novi Sad", gde se već nekoliko meseci primenjuje zakazivanje pregleda putem telefonskog poziva. 

Polovinom marta tekuće godine, sa popriličnom dozom nepoverenja roditelja, doneta je odluka da se pokreće obavezno zakazivanje svih pregleda. Nakon početnog negodovanja, prema rečima medicinskog osoblja, roditelji polako shvataju značaj, i prihvataju tu odluku kao vid bolje organizacije pedijatrijske službe i korak ka kraćem čekanju.

Procedura zakazivanja izgleda ovako. 

- U prva dva sata smene izabranog pedijatra, roditelji zakazuju pregled za taj dan tj planira se vreme pregleda u dogovoru sa timskom sestrom i izabranim pedijatrom. Nekad će pacijent biti zakazan i za termin za sutradan ali naravno uz adekvatan savet roditeljima i dogovor sa pedijatrom - kaže Jelena Volić, pedijatrijska sestra u Domu zdravlja "Novi Sad".

Ako ste slušajući ovo rekli: - Zvali smo, ali nam se niko nije javio - naša sagovornica savetuje vam da u tom slučaju budete strpljivi, te da nakon desetak minuta ponovite poziv, jer pedijatrijske sestre koje primaju pozive često zbog obaveza nisu uvek pokraj telefona.

Kako nam je rečeno, period čekanja zakazanog termina iznosi najviše 15 minuta, i to kada dođe do hitnog slučaja, koji je uvek prioritet. Zaposleni na Odeljenju pedijatrije tvrde je rezultat takvog zakazivanja, manja gužva u čekaonici, dok je broj pregleda ostao isti.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan