Zaposleni na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu još čekaju novembarsku platu

Zaposleni na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu još čekaju novembarsku platu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obavestilo je Univerzitet u Novom Sadu (UNS) da u budžetu trenutno nema dovoljno sredstava kao bi se zaposlenima na fakultetima isplatile zarade za novembar.

- Univerzitet u Novom Sadu obaveštava fakultete u svom sastavu da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ne raspolaže u ovom trenutku u svom budžetu sa dovoljno raspoloživih sredstava na poziciji zarada zaposlenih za mesec novembar 2016. godine, usled čega fakulteti Univerziteta u Novom Sadu neće dobiti sredstva za ovu namenu dinamikom koja je uobičajena - navodi se u dokumentu.

Ovu informaciju Univerzitet je 7. decembra prosledio dekanima i prodekanima za finansije fakulteta UNS.

U dopisu koji je potpisao prorektor Univerziteta Saša Orlović navodi se i da nedostajuća sredstva treba da budu obezbeđena iz tekuće budžetske rezerve, nakon čega će biti transferisana indirektnim budžetskim korisnicima.

Ne navodi se da li je ministarstvo obrazložilo nedostatak novca za zarade zaposlenima na fakultetima UNS-a, niti kada će one biti isplaćene.

U rektoratu je novinarima rečeno da očekuju da će problem biti rešen, kao i da trenutno plate još uvek nisu u kašnjenju.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan