Završava se rekonstrukcija Tolstojeve ulice, saobraćaj kreće sutra

Završava se rekonstrukcija Tolstojeve ulice, saobraćaj kreće sutra

Završetak radova na izgradnji komunalne infrastrukture u Tolstojevoj ulici koje realizuje Gradske uprava za građevinsko zemljište i investicije se planira u prvoj nedelji maja.

Gradonačelnik, Miloš Vučević je danas obišao radove: 

- Privode se kraju finalni radovi na potpunoj rekonstrukciji Tolstojeve ulice, a već od sutra će biti pušten saobraćaj. U pitanju je jedna od većih investicija u oblasti putne infrastrukture u gradu. Ova ulica je bila devastirana nakon prelaska iz perioda izgradnje kuća za porodično stanovanje, u višestambenu izgradnju. Nakon što su nikle mnogobrojne zgrade, ova ulica je zahtevala potpuno drugačiji koncept i ambijent. Grad Novi Sad je prepoznao potrebe građana Grbavice i preko Uprave za građevinsko zemljište i investicije izdvojio 93 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju ulice dužine 440 metara. Pored toga, proširene su kolovozne trake, dodata parking mesta, urađena je zamena vodovoda i kanalizacije i ugrađena najmodernija led rasveta. Verujem da će žitelji Grbavice, biti zadovljni što imaju lepo sređenu ulicu sa mnogo više parking mesta i bolji ambijent za život – rekao je gradonačelnik Vučević.

 

 

Radovi su počeli u novembru 2018. godine, a obuhvatali su deonicu od Puškinove do Hopovske ulice u ukupnoj dužini od oko 440 metara i to u dve faze. Prvo je urađen deo Krilove ulice, od Hopovske do Tolstojeve, u dužini od oko 110 metara, dok je u drugoj fazi uređena deonica od Krilove do Puškinove ulice u dužini od 330 metara. Izgrađen je kolovoz širine 6 metara, obostrani parking, pešačke staze, a radovi su obuhvatili i prateću infrastrukturu - vodovodu i kanalizacionu mrežu, javno osvetljenje kandelaberskog tipa, a postojeća nadzemna elektro-mreža zamenjena je podzemnom.

Nastojalo se da se u što većoj meri očuva kvalitetno postojeće zelenilo. Uklonjena se stabla koja su oštećena, deformisana ili sklona padu. U okviru parkinga, ostavljene su površine za sadnju novog drveća koje će biti u skladu sa postojećim drvoredom. Prostor između parkinga i pešačke staze će takođe u narednom periodu biti ozelenjen.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • bane

  pre 1800 dana i 14 sati

  Svaka čast!

  Oceni komentar:
  0
  0