Završena izgradnja platoa na Satelitskoj pijaci

Završena izgradnja platoa na Satelitskoj pijaci

Kako javljaju iz Javnog komunalnog preduzeća "Tržnica", svečano otvaranje platoa Satelitske pijace desiće se krajem ove sedmice. Proširenje pijace završeno je pred kraj prošle godine, dok su radovi koji se odnose na postavljanje ograde, tezgi i kabina za presvlačenje privedeni kraju prošle nedelje.

– Rekonstrukcijom Satelitske pijace rešavamo tri osnovna komunalna problema u tom delu grada – kaže direktor "Tržnice" Miloš Tubić. – Prvi je saobraćaj, jer se i nakon ove prve faze radova stvara mogućnost proširenja kolovoznih traka, a izgradnjom Bulevara Bate Brkića ta raskrsnica bi trebalo da bude među najprometnijim u gradu, što je jedan od razloga zašto je tom delu Novog Sada neophodna nova, savremenija pijaca. Drugi problem je parkiranje, koje će biti regulisano izgradnjom podzemne garaže, a kao treće rešićemo i problem nelegalnih preprodavaca.

Generalno gledano, naglašava Tubić, rekonstrukcijom Satelitske pijace dobija se najmodernija i komunalno najopremljenija pijaca, koja će postaviti standard izgleda moderne pijace, ne samo u Srbiji već i u regionu. Građanima će na raspolaganju biti i mnoštvo dodatnih sadržaja, kao što su šalter "Informatike", najveća besplatna igraonica u gradu, mesara, pekara, mlekara...

Izgradnja platoa koštala je 2.798.121,20 dinara, nabavka novih kabina, kapije i ograde 936.750 dinara, bez PDV-a, dok je za kupovinu tezgi izdvojeno 3.430.000 dinara. Prema rečima direktora, početak gradnje nove Satelitske pijace zavisi od dobijanja građevinske dozvole, oko čega postoje izvesni problemi. Projektna i tenderska dokumentacija su u potpunosti završene, i kako on kaže, javna nabavka, što se toga tiče, može biti odmah raspisana.

– Izgradnja pijace će se odvijati u dve faze – napominje Tubić. - Prva obuhvata gradnju objekta, i za to imamo dodeljenu parcelu, no zbog nedostatka novca, podelili smo je na dva dela. U okviru prvog, biće izvedeni pripremni i zemljani radovi, kompletna AB i čelična konstrukcija, pokrivanje objekta, izrada pijačnog platoa i instalacije vodovoda i kanalizacije. Predviđeni troškovi za to su 28.000.000 dinara. U drugoj etapi prve faze obavljaće se završni zanatski radovi i fasada, za koje je planirano takođe 28.000.000 dinara. Za drugu fazu još nemamo u celosti dodeljeno zemljište.

Kako je istakao direktor Tubić, cilj "Tržnice“ je da ljudima koji žive u tom delu grada, naročito domaćicama, olakša i omogući da na pijaci pronađu sve ono što im je potrebno za kuću, ali isto tako i uštedi vreme za nabavku i obilazak marketa i šaltera javnih preduzeća. A što je najvažnije, prostor pijace će biti natkriven, što će mnogo značiti zakupcima, ali i mušterijama koje redovno dolaze na pijacu, i uvek će tu moći da se pronađu sveži artikli domaće proizvodnje. Za vreme predstojećih radova, pijaca će biti otvorena za potrošače.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan