Završeni radovi u delu Podgrađa, planira se da Beogradska ulica postane šetalište (FOTO)

Završeni radovi u delu Podgrađa, planira se da Beogradska ulica postane šetalište (FOTO)

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević i ministar privrede Goran Кnežević obišli su danas lokalitete u Petrovaradinu gde su nedavno završeni radovi na izgradnji ulica Prote Mihaldžića, dela Lisinskog i dela ulice Vladimira Nazora, a te radove su zajednički finansirali Republika Srbija preko Ministarstva privrede i Grad Novi Sad, preko Uprave za građevinsko zemljište i investicije, u ukupnoj vrednosti od 124.801.258 dinara.

Prema ugovoru, a nakon zaključenja Aneksa I i povećanja vrednosti, u ukupnom iznosu sa PDV Republika učestvuje sa 33,46%, a Grad sa 66,54%. Pored toga, završeni su i radovi koje je finansirao Grad Novi Sad, a u pitanju je izgradnja javnog osvetljenja vrednosti blizu 15 miliona dinara, kaže se u saopštenju.

Ulica Vatroslava Lisinskog je širine 3.50 metara, sa kolovozom od turske kaldrme i trotoarima od kamenih ploča. U ulici Lisinskog obavljeni su arheološki radovi i pronađen je kanalizacioni kolektor iz 18. veka koji je restauriran. Završeni su svi predviđeni radovi na saobraćajnicama, a kanalizacija i vodovod su rekonstruisani.


Ulica Vladimira Nazora ima promenljivu geometriju, odnosno širina ulice u delu prema Beogradskoj je 3.50 metara, a posle ukrštanja sa Ulicom prote Mihaldžića, prema crkvi, širina je pet metara sa dvosmernim saobraćajem. Ulica se završava rampom, prema daljoj površini posebne namene. Izvedeno je 110 metara kanalizacione mreže sa slivničkim vezama. Izgrađeni su kolovoz, pešačka staza i parkinzi.

Ulica prote Mihaldžića dobila je pravilnu geometrijsku definiciju, postala jednosmerna ulica širine 3.50 metara, sa kosim parkiralištima, mestimično sa obe strane. Na delu Ulice prote Mihaldžića (od Vladimira Nazora do teretnog ulaza u bolnicu) završena su arheološka istraživanja, a rezultat su dva valorizovana nalazišta u istočnoj zoni ulice.


– Težimo da polako pretvaramo Podgrađe u pešačku zonu, u svojevrsnu turističku oazu. Na osnovu poslednjih istraživanja, rezultati pokazuju da većina ljudi pruža apsolutnu podršku da to bude pešačka zona. Ideja nam je da rekonstruišemo Beogradsku ulicu, da vratimo kaldrmu i da je ambijentalno i infrastrukturno pretvorimo u šetalište –
rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Miloš Vučević.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Neime

  pre 1187 dana i 23 sata

  A sada neko treba da ih povede peške, stepenicama na tvrđavu, našli bi se u čudu. Ono je velika sramota. Neko bi trebao biti odgovoran zbog stanja tih stepenica.

  Oceni komentar:
  1
  5
 • Bojana

  pre 1187 dana i 3 sata

  A sad malo da prođete ulicom Dunavske Divizije u Petrovaradinu da vidite deponiju !!!!!!

  Oceni komentar:
  0
  2