Završeno suđenje Pikasu, presuda u petak

Završeno suđenje Pikasu, presuda u petak

U Višem sudu u Novom Sadu u sredu je završeno suđenje višestruko osuđivanom Dušanu Murgaškom zvanom Pikaso (60).

Murgaški je optužen da je 8. februara prošle godine teško povredio rođaka Miroslava Sačeka, a dan kasnije u Centru za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine, pokušao da ubije Marijanu Čobanski, servirku u toj zdravstvenoj ustanovi. Prvostepena presuda biće objavljena u petak.

Apelujući na sud da optuženom, upornom povratniku u vršnjenju krivičnih dela, izrekne maksimalnu jedinstvenu zatvorsku kaznu, zamenica Višeg javnog tužioca (VJT), Jelena Stojković Mustakis je u završnoj reči istakla da je Murgaški do sada osam puta osuđivan za razna krivična dela od čega više puta za ona sa elementima nasilja i da je veći do svog života proveo u zatvoru, pišu "Večernje novosti".

Kazne očigledno nisu ni najmanje uticale na okrivljenog da prestane sa krivičnim delima, jer je odmah po izlasku iz zatvora sa poslednje, desetogodišnje robije zbog silovanja počinio krivična dela za koja mu se sada sudi – kazala je zamenica VJT, dodajući da ih je počinio za dva dana što upućuje na zaključak da je okrivljeni kriminogena ličnost sklona konstantnom vršenju krivičnih dela.

U tom svetlu, kako je dodala u završnoj reči, moglo bi se postaviti pitanje koja bi kazna uopšte bila primerena za ovakvu ličnost, a naročito uz činjenicu da očigledno predstavlja konkretnu opasnost za druge koji ne moraju biti sa njim u kontaktu ili komunikaciji da bi postali potencijalne žrtve.

Prema optužnici, Murgaški, koji je iz zatvora izašao 30. novembra 2018. godine, 9. februara 2019. napao je Sačeka sa kojim je prethodno pio alkohol, udarao ga kleštima "papagajkama", rukama i nogama, i pretio da će ga ubiti. Sutradan je, posle trežnjenja u Urgentnom centru, sa 1,15 promila alkohola u krvi, nožem nasrnuo na servirku. Ženu je uhvatio za kosu i zamahnuo nožem da je ubode u vrat. Pokušavajući da se odbrani od napadača, servirka se rvala sa njim, pa su se zajedno skotrljali niz stepenice. Naneo joj je posekotine po rukama i šakama. Ona je dozivala pomoć, a on se sakrio u lift za transport hrane gde je i pronađen, prenose "Večernje novosti". 

Opovrgavajući nalaz i mišljenje veštaka neuropsihijatra da bi posle popijene dve litre alkohola, litre piva i šest "bensedina", bio u komatoznom stanju, Murgaški je tražio da bude podvrgnut eksperimentu.

Garantujem sto odsto da sam popio tu količnu alkohola i lekova – ubeđivao je sudiju, dodajući da mogu da se klade u šta god hoće. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan