Zbog dojava o bombama, prekinuta nastava u crnogorskim školama

Zbog dojava o bombama, prekinuta nastava u crnogorskim školama

Zbog dojava o podmetnutim bombama u školama širom Crne Gore, nadležni su odlučili da obustave nastavu.

Iz Uprave policije je saopšteno da su ekipe u školama i kontrole su u toku. Zasad je utvrđeno da u rožajskim školama nema bombi. Dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravima stigle su i na adrese opština Nikšić i Bar.

Čak 41 dojava o postavljenim bombama stigle su škole u Podgorici, Baru, Herceg Novom, Nikšiću, Bijelom Polju, Cetinju, Plavu, Gusinju, Petrovcu, Kolašinu, javljaju crnogorski mediji.

Crnogorsko Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta odlučilo je da danas prekine nastavu u svim školama u Crnoj Gori zbog pretećih anonimnih poruka, koje su osvanule jutros na brojnim zvaničnim školskim mejlovima.

Zbog dojave o bombi, ispražnjeno je više škola u Podgorici. Roditelji su pozvani da preuzmu decu nižih razreda. 

Javljeno je da je bomba navodno postavljena u Osnovnoj školi "Savo Ilić" u Kotoru, i u barskim osnovnim školama Blažo Jokov Orlandić" i "Anto Đedović", zbog čega su učenici jutros vraćeni kući.

Takođe, sve osnovne škole u Herceg Novom su evakuisane, kao i obe škole na Cetinju.

Direktori osnovnih škola u Nikšiću dobili su putem mejla upozorenje da su u tim ustanovama postavljene bombe. Deca su vraćena kućama, a policija preduzima dalje radnje.

– Na teritoriji škole podmetnuto mnogo bombi. Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti. Doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Ceo grad će krvariti – navodi se u poruci koja je stigla na adrese škola u Kolašinu, prenose Vijesti. 

Uprava policije Crne Gore saopštila je da policija u školama, zbog dojava, preduzima mere bezbednosti, preglede i kontrole.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ja

  pre 583 dana i 3 sata

  Boze koliko bolesnih umova.Pa kome deca mogu biti kriva?

  Oceni komentar:
  0
  3