Zbog ova tri razloga nikad ne treba ostavljati punjač u utičnici

Zbog ova tri razloga nikad ne treba ostavljati punjač u utičnici

Ukoliko ste od onih koji uključe punjač u utičnicu i tako ga ostave i nakon što se uređaj napuni, pa nekad i danima, trebalo bi da budete svesni negativnih efekata koje takva greška ima.

Meyer’s companies, kompanija za grejanje, klimatizaciju, vodoinstalacije i elektroinstalaciju, upozorila je na tri negativne strane ostavljanja punjača u utičnici na duže vreme, prenosi Danas.

Jedna od najvećih opasnosti ostavljanja punjača telefona uključenog u struju je opasnost od požara. Ako se vaš punjač pregreje, moglo bi nešto da se zapali, a ovo je posebno opasno ukoliko ostavite punjač uključen preko noći, jer možda nećete biti u blizini da primetite požar. 

Druga loša strana ostavljanja punjača telefona uključenog u struju jeste to što može povećati vaše račune za struju. Čak i kada vaš telefon nije spojen na punjač, sam punjač i dalje troši energiju. Dakle, ako ga ostavite uključenog sve vreme, mogli biste uzalud da potrošite više novca na račun za struju.

Ne samo da ostavljanje punjača telefona uključenog povećava vaše račune za struju, već i gubi energiju. Kada ostavite punjač uključen, čak i ako telefon nije spojen na njega, punjač i dalje koristi napajanje iz utičnice. To znači da sva ta potrošena energija odlazi na grejanje vašeg stana i čini vazduh još zagađenijim.

Oceni vest:
5
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ing Zoran Vukov

  pre 350 dana i 9 minuta

  Nije teško shvatiti da su ovakvi članci u štampi služe vlastima za ispiranje mozga građanima. Kako se plaća kada ne potrošite ni jedan kwh možete videti ako ukucate KALKULATOR POTROŠNJE ZA DOMAĆINSTVO i videćete koliko će te platiti i kada nemate potrošnju kwh. Ti troškovi su REKET koji plaća svaki korisnik mesečno i kada ima potrošnju kwh. Ali niko to ne osporava i oni kojima je to posao. Tako oko 3.600.000 korisnika u srbiji donosi nezakoniti prihod vlastima.

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Narod Srbije nije pitan za ovo

  pre 349 dana i 21 sat

  Ne samo taj reket, već se polazi od činjenice da je kompletna prodaja električme energije - javnog resursa naroda Srbije - u rukama 4 čoveka i njihove privatne agencije osnovane pod demokratama.
  Zbog čega 4 čoveka u Srbiji privatno određuju cene električne energije - odnosno DIKTIRAJU ih vladi Srbije i svim ministrima tog resora, kao i Skupštini?
  jer se spram tih izvoznih cena određuje sve ostalo u Srbiji.
  Upućujem ovo pitanje javno Skupštini, Ani Brnabić, Aleksandru Vučiću i gospođi Đedović.

  Oceni komentar:
  0
  4