Zbog ovih grešaka pri točenju gorivo plaćate više

Zbog ovih grešaka pri točenju gorivo plaćate više

Greg Vilson, stručnjak za automobile, otkrio je tri greške koje vozači obično prave prilikom točenja goriva na benzinskim pumpama.

Pun rezervoar

Iako pun rezervoar izgleda kao dobar način da uštedite dodatna putovanja do benzinske pumpe, zapravo ćete na kraju platiti više za gorivo.

Prepunjavanje rezervoara preko maksimalnog kapaciteta može dovesti do prelivanja goriva i gubitka novca, izazivajući i potencijalnu opasnost od požara.

Točenje goriva tokom udarnih termina

Greg je dao primer benzinskih stanica u Velikoj Britaniji na kojima cene goriva variraju u zavisnosti od doba dana, tako da je najskuplje puniti u podne i 17 sati.

Kod nas, pak, najviša cena goriva formira se svakog petka i redovno je saopštava Vlada, pa smo navikli da je dan uoči poskupljenja na pumpama najveća gužva, prenosi City magazin.

Vožnja "na rezervi"

Kod vožnje automobila na malo goriva svaka neoprezna ili opasna vožnja uzrokovana niskim gorivom može biti opasna.

Oceni vest:
11
22

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mile

  pre 91 dan i 22 sata

  Ovog puta, pošto je poskupilo, kao zbog praznika odmah u sredu podigli cenu?! Da se dodatno nakradu, malo im??! Da je trebalo da pojeftini, nebi bilo "par dana"ranije! Šta reći!?

  Oceni komentar:
  17
  62
 • Деда Сава

  pre 91 dan i 5 sati

  Шта рећи, законом заштићена пљачка, берзанских шпекуланата и разно разних превараната !

  Oceni komentar:
  5
  30
 • Aleksandar

  pre 86 dana i 4 sata

  Ma cista pljacka,iz zemlje samo izvlace sve vise i vise, a ono samo poskupljuje, zar nebi trebalo da pojeftinjuje a ne obrnuto. Svaki nedelje druga cena na punpama kad odem.

  Oceni komentar:
  0
  1