ZELENA DEBATA: "Pas i grad" na Tribini mladih

ZELENA DEBATA: "Pas i grad" na Tribini mladih

Zelena debata je forma susretanja stručne i laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana, na teme iz oblasti kulture urbanog življenja.

Ovaj put, na sesiji pod nazivom "Pas i grad" – koja će biti održana u ponedeljak, 19. septembra u 18 časova, na Tribini mladih –  biće reči o psima, kućnim ljubimcima. Onima koji to stvarno jesu i o onim psima koju su nekad bili ljubimci ili bi to tek mogli da postanu.

- U fokusu građana je najčešće odnos grada prema ovom pitanju: da li je psima mesto na računima JKP Informatika, da li je broj igrališta za pse dovoljan, da li su azili neophodni i da li je CNR program efikasan. Retko kada govorimo o odgovornom vlasništvu koje je neophodan uslov za održivu gradsku zajednicu. Imati ljubimca, podrazumeva privilegije kao što su pozitivan uticaj na mentalno i fizičko zdravlje ljudi ali i obaveze i odgovornosti. Kako prema psima, tako i prema ostalim članovima urbane zajednice – kaže se u saopštenju organizatora. 

Učesnici u debati su Mirjana Kolarević, UG "Fri Flaj", Vladimir Ćurčić, veterinar i Izabela Begović, psiholog. Autor i moderator je Danilo Koprivica.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan