Zgrada Matičarske službe dobija novi krov, radovi povereni veterničkom "Ozeblinu"

Zgrada Matičarske službe dobija novi krov, radovi povereni veterničkom "Ozeblinu"

Za rekonstrukciju krova zgrade na Trgu mladenaca 7, uključujući i radove u potkrovlju, Grad Novi Sad će izdvojiti 24.430.915,8 dinara sa PDV-om.

Kako prenosi "Dnevnik", obnova krova je na tenderu Uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove poverena veterničkom preduzeću "Ozeblin", a svi planirani radovi biće završeni do kraja godine. Budući da se objekat, u čijem je prizemlju apoteka, a na spratu Matičarska služba, nalazi u starom jezgru Novog Sada, koje je proglašeno za kulturno dobro, planirani radovi moraju biti usaglašeni s merama Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Rekonstrukcija je podeljena na dve celine – popravku krova i sređivanje potkrovlja, kao i radove u suterenu, što podrazumeva pregrađivanje prostora i formiranje prostorije za hidrocel, odnosno tu će se nalaziti pumpe, navodi novosadski dnevni list.


Predviđena je demontaža krovnog pokrivača i zamena crepa novim nezapaljivim. I stara hidroizolacija, koja, kako je navedeno, propušta vodu, biće zamenjena, kao i oluci, limeni delovi krova, opšivke i slični elementi. Rekonstrukcija predviđa očuvanje nagiba, geometrije krova i vrste pokrivača. Krovni prozori će, najpre, biti demontirani, a zatim zamenjeni novim, dok spoljne jedinice klime ostaju na istom mestu, saznaje "Dnevnik".

Tavan je usled neodržavanja, oštećenih krovnih prozora i klimatskih uticaja, neophodno popraviti. U kancelarijama će biti postavljen laminat, dok će u prostorijama s mokrim čvorovovima i kuhinji, nakon postavljanja hidroizolacije, biti ugrađene keramičke pločice, što će biti urađeno i u hodnicima.

Deo suterena će biti pregrađen gipsanim zidovima i u toj novoj prostoriji će se nalaziti uređaj za povišavanje pritiska vode. Spoljni izgled zgrade na Trgu mladenaca 7 ostaje isti, a u tenderskoj dokumentaciji je navedeno da planirane popravke neće uticati na statiku objekta, prenosi "Dnevnik"

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan