Zimska služba Novog Sada počela sa dežurstvima

Zimska služba Novog Sada počela sa dežurstvima

Predstavnici gradske vlasti prisustvovali su danas smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz programa rada zimske službe.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić, član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Stojković obišli su punktove Zimske službe JKP "Parking servis", JKP "Gradsko zelenilo",  JKP "Čistoća" i JKP "Put".

Kravić je zaključio da su sva javno komunalna preduzeća sa raspoloživom mehanizacijm i ljudstvom u potpunosti spremna za rad u predstojećim zimskim uslovima i da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati i u ovoj sezoni. Prema njegovim rečima, mehanizacija za čišćenje snega svih preduzeća je i ove godine obogaćena novim vozilima i priključnim mašinama, što bitno doprinosi efikasnosti rada zimske službe koja u Novom Sadu inače odlično funkcioniše svake sezone.Direktor JKP "Čistoća" Vladimir Zelenović je istakao da ovo preduzeće ima 20 vozila i mašina od kojih deset vozila poseduje daske za čišćenje snega i posipanje soli. On je dodao, da je obezbeđena dovoljna količina soli i od sutra počinje raspoređivanje spremišta za so, u blizini većih raskrsnica koje čiste radnici "Čistoće".

Šef Zimske službe JKP "Put" Gojko Etinski je naglasio da dežurstva zimske službe počinju danas, a od 1. decembra će biti organizovan neprekidan rad 24 časa.

– Spremno je 25 vozila sa opremom za posipanje solju i čišćenje, kao i 12 građevinskih mašina za čišćenje snega, a u slučaju  vanredne situacije broj vozila može biti povećan. Obezbeđene su dovoljne količine sredstava za posipanje kolovoza za sva javno-komunalna preduzeća i ustanove od javnog značaja. Prioritet je obilazak mostova koji mogu u jutarnjim satima da budu vlažni i naše ekipe će obilaziti te kritične deonice – rekao je Etinski.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan