ZVEZDA "KOSE" U NOVOM SADU: Glumac Džon Sevidž posetio Gradsku kuću (FOTO)

ZVEZDA "KOSE" U NOVOM SADU: Glumac Džon Sevidž posetio Gradsku kuću (FOTO)

Holivudski glumci Džon Sevidž i Lazar Rokvud, koji borave u Novom Sadu povodom pretpremijere njihovog novog filma "Povratak", u bioskopu "Arena Cineplex", posetili su Gradsku kuću kako bi odali priznanje Novom Sadu za nedavno osvojenu titulu Evropske prestonice kulture 2021. godine, saopšteno je danas iz pres službe Grada.

Njih dvojicu primio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, zajedno sa direktorom Fondacije "EPK 2021" Nemanjom Milenkovićem.

Slavni Džon Sevidž, zvezda filmova kao što su "Kosa" i "Lovac na jelene", rekao je da je počastvovan što je u Novom Sadu i Srbiji koji imaju prelepu kulturu, ljude, i gde je, kako je ocenio, izvanredan provod.

- Film "Povratak" je lična priča, koji jezikom umetnosti govori o očajničkom osećaju usamljenosti i nedostajanja ljudi koje voliš, a nisi u mogućnosti da kontrolišeš događaje spoljnog sveta – istakao je Sevidž.


Prema rečima Lazara Rokvuda, ovo je njegov prvi film na srpskom jeziku, zbog kojeg se posle mnogo godina vratio u svoju zemlju i svoj rodni grad Sombor.

- Ne znam da li je to slučajnost ili zakon univerzuma, ali nisam ni sanjao da će se ovako nešto desiti. Upoznao sam Miodraga Jakšića koji je bio izdavač moje biografije, a sada je moj producent, i njegov brat Predrag je napisao scenario za mene. To je veoma velika stvar za glumca kada se ne prilagođava on scenariju već je obratno. Možda je ovo najbolji film u mom životu – zaključio je Lazar Rokvud.


- Posebno je zadovoljstvo kada takvi holivudski velikani imaju želju da dođu u naš grad kako bi nam odali priznanje za sve što smo postigli na polju kulture, a tu prvenstveno mislim na osvajanje prestižne titule Evropske prestonice kulture. Na sastanku koji sledi razgovaraćemo o modalitetima buduće sradnje, makar to bilo i na savetodavnom nivou. Posebno me raduje što su naši gosti našli vremena za obilazak i više važnih institucija u gradu, kao što su Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" i Akademija umetnosti – naglasio je, između ostalog, Dalibor Rožić.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan