"1 OD 5 MILIONA": Novi protest i šetnja danas u Novom Sadu

"1 OD 5 MILIONA": Novi protest i šetnja danas u Novom Sadu

U subotu, 8. juna, na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova održaće se novi  protest "1 od 5 miliona". Na skupu će govoriti Dragana Rakić iz Asocijacije slobodnih odbornika, narodne poslanice Marinika Tepić i Marija Janjušević, advokat Vladimir Gajić i studenti Stefan Simić i Brajan Brković.

- Učesnici protesta će posle skupa na Pozorišnom trgu krenuti u protestnu šetnju centrom grada, a kolona će se kretati Trgom slobode i Zmaj Jovinom ulicom, Trgom republike i ulicama Žarka Vasiljevića i Dunavskom, pa će ponovo ući u Zmaj Jovinu i dalje se preko Trga slobode vratiti na mesto odakle je i krenula – najavljuju organizatori na svojoj Fejsbuk stranici

Novosadskom protestu će prisustvovati i članice socijaldemokratskih partija iz Evrope koje u naš grad dolaze kao gošće Demokratske stranke. Zajedno sa građanima Novog Sada u protestnoj koloni će biti potpredsednica Socijalističke internacionale Pija Lokateli, predsednica ženskog ogranka u Partiji evropskih socijalista Zita Gurmai i članice borda koji vodi posebnu žensku mrežu u socijaldemokratskim strankama u centralnoj i istočnoj Evropi.

Građani Novog Sada se ove nedelje prvi put okupljaju subotom u 18 časova kako bi zajedno sa ostalim građanima Srbije u isto vreme obeležili pola godine od početka protesta "1 od 5 miliona - Stop krvavim košuljama". Već od naredne nedelje novosadski protesti će biti nastavljeni u uobičajenom terminu petkom u 19 časova i trajaće do ispunjenja zahteva koji se odnose na stvaranje uslova za slobodne i poštene izbore na kojim će biti smenjen režim Aleksandra Vučića i njegovih pristalica, poručuju organizatori.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan