15.000 dinara za nezaposlene majke sa troje dece od 1. januara

15.000 dinara za nezaposlene majke sa troje dece od 1. januara

Povodom protesta Inicijative "Mame su zakon", na kojem je danas predstavnica inicijative i poslanica Pokreta centra u Skupštini Srbije Tatjana Macura izjavila da nije bilo potrebe za ukidanjem pomoći trećem detetu, Pokrajinska vlada je saopštila da naknada toj kategoriji nije ukinuta već je isplatu, u skladu sa Zakonom, preuzela Republika Srbija i ona se uredno isplaćuje.

Pokrajinska vlada navodi da će od 1. januara sledeće godine početi sa isplatom naknade od 15.000 dinara za nezaposlene majke sa troje i više dece na teritoriji Vojvodine i time obezbediti dodatna prava u odnosu na Zakon.

Istovremeno, Pokrajinska vlada ističe da je obezbedila finansijska sredstva za stambena proširenja porodica sa troje i više dece, na osnovu konkursa, što je pravo koje će porodilje imati samo na teritoriji Vojvodine.

Kroz ova dva nova programa u potpunosti će biti očuvan nivo finansijskih sredstava u skladu sa merama populacione politike, koje se sprovode na teritoriji Vojvodine, a uz to ovim novim programom biće ustanovljena dodatna prava za majke na teritoriji Vojvodine, kaže se u saoopštenju.

Pokrajinska vlada apelovala je na sve poslanike i predstavnike javnog života da se prvo informišu pre nego što javno iznesu svoje stavove, jer, kako se ukazuje, majke i deca nisu zaslužili da ih neko obmanjuje.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Maja

  pre 1794 dana i 58 minuta

  Jaooo dosta vise mazanja očiju. Dajte majkama posao, a ne da ih bacite u tri smene na traku za minimalac. Ja sam majka sa fakultetom, ostala sam bez posla jer sam zatrudnela, sada mogu samo da radim u tri smene za 25.000 i moram isto toliko platiti ženu da mi čuva dete. Drugi poslodavci nisu raspoloženi da primaju majke sa malom decom. Jedna žena mi je otvoreno rekla, da ne prima radnike koji imaju malu decu. Eto tako nam je u ovoj državi, mažu nam oči, objavljuju afere da bi prikrili druge probleme

  Oceni komentar:
  0
  17
 • Dragomir

  pre 1792 dana i 9 sati

  Meni nije jasno zašto se razdvajaju deca rođena od 01.01.2018 od one dece rođene pre tog datuma kao da oni nisu vredna populacija iako su 3 ili 4 dete u porodici i imaju manje od 10 godina.Po tom pitanju zakon je loš za one koji su razmišljali o natalitetu i pre držanih podsticaja.Moje treće dete ima 9 a četvrto 3 godine nas zakon obilazi .

  Oceni komentar:
  2
  14