Ambasador Kipra posetio Novi Sad (FOTO)

Ambasador Kipra posetio Novi Sad (FOTO)

Kako javljaju iz Kabineta gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević primio je danas ambasadora Кipra u Srbiji NJ. E. Кonstantinosa Eliadesa i tom prilikom poželeo mu srdačnu dobrodošlicu. Na sastanku održanom u Gradskoj kući oni su razgovarali o mogućoj saradnji u oblastima kulture, turizma, obrazovanja i sporta, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da je tradicionalno dobar odnos Srbije i Кipra idealna platforma za realizaciju konkretnih projekata na nivou lokalnih samouprava. Gradonačelnik Vučević izrazio je posebnu zahvalnost Кipru na podršci koju ova zemlja pruža očuvanju integriteta Srbije po pitanju Кosova.


Takođe, oni su ocenili i da je veliki značaj titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope za dalji razvoj Novog Sada, ali i Srbije s obzirom na nacionalni značaj navedenih projekata koji će proizvesti dugoročne, povoljne posledice. Novosadski gradonačelnik poželeo je mnogo sreće kiparskom gradu Velika Nikozija, ali i ostalima koji su u užem izboru za Omladinsku prestonicu Evrope za 2021. godinu. On je naglasio da je Novom Sadu pripala čast da bude domaćin ceremonije proglašenja nove Omladinske prestonice, ukazavši na značaj uključivanja omladinskih organizacija u važne društvene procese.


Na sastanku u Gradskoj kući, gradonačelnik i ambasador  Eliades izrazili su spremnost za uspostavljanje buduće formalne saradnje između gradova Nikozije i Novog Sada u obostranom interesu, a sve na temelju dobrih odnosa Кipra i Srbije, kaže se na kraju saopštenja pres službe Grada.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • nema deda mraza

  pre 792 dana i 9 sati

  i bas kipra

  Oceni komentar:
  0
  0