ANKETA: Gde će ovog leta Novosađani odmarati?

ANKETA: Gde će ovog leta Novosađani odmarati?

Polako ali sigurno bliži se sezona godišnjih odmora, a interesovanje Novosađana za letovanje je raznoliko.

Na osnovu mini ankete koju smo uradili na Fejsbuk grupi Novosađanke, Grčka je i dalje omiljena turistička destinacija među sugrađanima, slede je gradovi, ostrva i poluostrva na  hrvatskom primorju, a po svemu sudeći, i Crnoj Gori se smeši uspešna letnja sezona.

Među Novosađanima, izbor letovanja zavisi od slobodnog vremena ali i dubine džepa, te će neki odmor provesti na Dunavu, a ima i onih srećnika koji će putovati dva do tri puta ove godine.


Istraživanja kažu da više od polovine naših sugrađana svakog leta ode u inostranstvo na odmor. Oni koji ne mogu da priušte egzotične i one manje egzotične destinacije, uvek mogu da prošetaju do Panonskog mora odnosno Štranda te da da se okupaju u lepom “plavom” Dunavu.

Sugrađanka Eva T. će godišnji odmor provesti na Hvaru, u mestu Selce, jer tamo ima vikendicu. Eva obožava hrvatsko primorje i smatra da je ono najlepše.

Sonja J. se opredelila da otputuje sa porodicom na Korčulu, a tamo će letovati i Novosađanka Duda sa svojom porodicom.

Mnogi sugrađani će ići u Rovinj i Dubrovnik za koji kažu da je skup, ali da "pare ne žale", jer ističu da je ipak najlepše na hrvatskom priobalju.


Ima i  Novosađana koji će više puta letovati u inostranstvu, a jedna od njih je Mirjana S. koja navodi da će od 8. juna sa porodicom letovati u Stavrosu, a da u septembru ide u Nei Pori, dok će u julu putovati u banju Vrujci.

Snežana S. takođe će ići dva puta na more, jednom u predsezoni, a drugi put u julu kada planira da poseti Grčku. Irena u julu putuje na Hvar, a u avgustu u Istru.

Pojedini još uvek razmišljaju gde će, a izbor će im zavisiti isključivo od finansijskih mogućnosti. 

- Po prvi put pojma nemam gde ću, ali obrni-okreni, budžet ne dosegne dalje od Grčke, iako su želje mnogo veće – ističe Marijana M.

Ljubitelji crnogorskog primorja uglavnom će letovati u Herceg Novom, Baru, Meljinama, Kručama ili Igalu, a sugrađanka Danijela navodi da su Kruče raj na zemlji i  da se tamo uvek najlepše provede i odmori.


I Turska je popularna, ali ne u tolikoj meri kao ranije.

Pojedini Novosađani godišnji odmor provešće van grada, ali navode da neće ići na more.

- Ovog leta nema mora. Idemo u Hrvatsku kad deca završe školu, potom ćemo u Beč. Videćemo pred kraj raspusta da odemo u Soko Banju da napunimo energiju za novu školsku godinu – kaže Tamara M.

Ali nemaju svi novac za letovanje van grada, pa će eventualno otići u selo ili će ostati u Novom Sadu.

Julijana R. kaže da boljeg "mora" od njene  vikendice na Banstolu nema, jer tamo je vazduh čist, a okolna jezera prozirna. Tamo ima baštu sa povrćem koje sama gaji. 

- Za dalja putovanja nemam društvo, ali, ako bi se javilo, otišla bih u Grčku, ili Tursku - kaže Julijana.

Bilo je i šaljivih odgovora, jedna sugrađanka je rekla da će putovati u "Bezkintos", druga da će letovati u lavoru, a treća da  će putovati do svog dvorišta.

- Prošle godine nisam bila na Karibima, a ove godine neću ići na Havaje, malo da promenim – šaljiva je Dejana D.U novosadskim turističim agencijama kažu da grčka ostrva i Olimpijska regija i dalje najviše privlače turiste. Slično interesovanje vlada i za mesta do kojih se može stići automobilima u sopstvenom aranžmanu ili autobusom. Popularna ostrva su i Krit, Santorini, Rodos, a interesovanje vlada i za Leptokariju.

Od drugih destinacija i dalje je popularna Crna Gora, Hrvatska, kao i Turska.

Cena aranžmana zavisi od toga da li idete van ili u sezoni. Turističke agencije pune su ponuda letovanja u Grčkoj s početka juna po ceni od svega 99 evra za deset dana, dok u sezoni, za četvoročlanu porodicu,  treba da izdvojite i do 1000 evra.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

klisa bebe JKP Vodovod i kanalizacija KCV novosadska policija novosađani isključenja struje Isključenje struje JGSP "Novi Sad" betanija Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje bez struje servisne informacije isključenje vode novosadsko porodilište klinički centar vojvodine jkp novosadska toplana sahrane novi sad matičar novi sad šoping centar promenada promenada novorođenčad elektrovojvodina servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bez vode raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad Spens