APEL: Ukoliko vidite beskućnike u Novom Sadu uputite ih u Centar za socijalni rad

APEL: Ukoliko vidite beskućnike u Novom Sadu uputite ih u Centar za socijalni rad

Novosadski Centar za socijalni rad apelovao je na Novosađane koji vide beskućnike na ulici i nezbrinute koji nemaju gde da prenoće, da ih upute u prostorije te ustanove.

Kućice za prenoćište se nalaze pored Centra za socijalni rad, kod Doma zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka, gde je neophodno doći pre 19 sati, prenosi portal 021.rs.  
U dva montažna objekta kod Centra za socijalni rad, mesta ima za 28 muškaraca, a u zgradi u Temerinskoj ulici 6, može da se smesti sedam žena.
 
S obzirom na niske temperature koje vladaju ovih dana, mole se svi građani koji vide u prolazu beskućnike da ih  upute u Centar za socijalni rad, u Zmaj Ognjena Vuka 13 ili da pozovu policiju pa će ih oni odvesti do Centra za socijalni rad i predati na dalji postupak ljudima koji su zaduženi za njih – navode u Centru za socijalni rad. 
 
Za ova nezbrinuta lica obezbeđen je topli obrok i toplo prenoćište. Dodaju da će ovo važiti sve dok traju snežne padavine i niske temperature. Zvanični podaci ne postoje, ali procejuje se da više od hiljadu beskućnika tumara ulicama Novog Sada.
Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

vremenska prognoza novi sad dnevni horoskop štrajk poštara jkp lisje bez struje elektrovojvodina Isključenje struje matičar novi sad pošte srbije obustava rada sahrane novi sad bez vode novosadsko porodilište štrajk u pošti Elektrodistribucija Novi Sad bebe raspored sahrana i ispraćaja gradonačelnik Miloš Vučević astrologija novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo JKP Vodovod i kanalizacija zodijak raspored sahrana novi sad isključenja struje isključenje vode horoskop servisne informacije novi sad betanija tomislav mandić