APEL: Ukoliko vidite beskućnike u Novom Sadu uputite ih u Centar za socijalni rad

APEL: Ukoliko vidite beskućnike u Novom Sadu uputite ih u Centar za socijalni rad

Novosadski Centar za socijalni rad apelovao je na Novosađane koji vide beskućnike na ulici i nezbrinute koji nemaju gde da prenoće, da ih upute u prostorije te ustanove.

Kućice za prenoćište se nalaze pored Centra za socijalni rad, kod Doma zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka, gde je neophodno doći pre 19 sati, prenosi portal 021.rs.  
U dva montažna objekta kod Centra za socijalni rad, mesta ima za 28 muškaraca, a u zgradi u Temerinskoj ulici 6, može da se smesti sedam žena.
 
S obzirom na niske temperature koje vladaju ovih dana, mole se svi građani koji vide u prolazu beskućnike da ih  upute u Centar za socijalni rad, u Zmaj Ognjena Vuka 13 ili da pozovu policiju pa će ih oni odvesti do Centra za socijalni rad i predati na dalji postupak ljudima koji su zaduženi za njih – navode u Centru za socijalni rad. 
 
Za ova nezbrinuta lica obezbeđen je topli obrok i toplo prenoćište. Dodaju da će ovo važiti sve dok traju snežne padavine i niske temperature. Zvanični podaci ne postoje, ali procejuje se da više od hiljadu beskućnika tumara ulicama Novog Sada.
Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan