APV: Bilo je samo pitanje vremena kad će neko nastradati

APV: Bilo je samo pitanje vremena kad će neko nastradati

Akcija progresivne Vojvodine (APV) zahteva da se poštuju i sprovode trenutni saobraćajni propisi u pešačkoj zoni u centru Novog Sada.

Iz ove partije izražavaju duboko žaljenje zbog sugrađanke koja je jutros stradala u pešačkoj zoni u centru Novog Sada. 

Aktuelna novosadska vlast uporno i bezobzirno nastavlja da odvaja grad od građana  i prilagođava ga isključivo ličnim interesima. Najočigledniji primer toga jeste pešačka zona u centru Novog Sada. Ne samo da su glavno gradsko šetalište zaposele letnje bašte, na šta je APV ukazao u saopštenju pre dve nedelje, i da je u malom preostalom prostoru za pešake dozvoljen saobraćaj biciklistima već se i centar grada (posebno Ulica kralja Aleksandra i dvorište hotela "Vojvodina") pretvorio u parkiralište za automobile, a dostavna vozila nesmetano voze kroz pešačku zonu. Bilo je samo pitanje vremena kad će neko nastradati, što se, nažalost, jutros i dogodilo – navodi se u saopštenju APV-a.

Oni zahtevaju da se poštuju i sprovode trenutni  propisi koje  su donele uprave Grada Novog Sada, kao i da inspekcijske službe obavljaju svoj  posao kako bi se sprečila i najmanja mogućnost da se ovako nešto ponovi. 

Bezbednost građana mora biti prioritet i ne sme se podrediti interesima kapitala i pojedinaca – zaključuje Inicijativni odbor Akcije progresivne Vojvodine.

Oceni vest:
17
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miloš

  pre 194 dana i 8 sati

  Ne pričajte gluposti...A kako da se dostavlja roba, avionima ? Tako se radi više od 20 godina. Naravno da je vozač kombija kriv i treba da ide na robiju...Svima ugoditi je nemoguće....

  Oceni komentar:
  6
  3