BRUTALNO PREBIJANJE U NS: Kontićevi branioci tvrde da je on žrtva političko-policijskih kombinacija

BRUTALNO PREBIJANJE U NS: Kontićevi branioci tvrde da je on žrtva političko-policijskih kombinacija

Glavni pretres u slučaju pokušaja ubistva M. M. ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja, za koji se tereti Ivan Kontić, održan je danas pred novosadskim Višim sudom.

Na ovom ročištu svoju odbranu su izneli tridesetogodišnji Ivan Kontić, koji se tereti za pokušaj ubistva, O. L. kome se na teret stavlja učestvovanje u tuči i L. M. za kojeg postoji sumnja da je pomogao učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, piše portal 021.rs.

Prilikom izjašnjavanja o krivici, Kontić je naveo da ostaje pri izjavi datoj Tužilaštvu, ali je naglasio da ne želi da odgovara na pitanja tužioca, jer su, kako je naveo, prilikom istrage bili "nekorektni".

Dvadeset meseci sam u pritvoru za tuču čiji nisam bio inicijator. Ja sam napadnut, bio mi je ugrožen život. Sve je to M. M. (oštećeni) potvrdio u Tužilaštvu. Priznao je da me je napao veče pre toga i postoje video snimci. Sledeće večeri on je mene napao, krenuo je da me psuje, ja sam se okrenuo i krenuo prema vozilu. On je išao iza mene, gunđao i pretio. Stajao je u pretećem stavu. Primetio sam da se uhvatio za torbicu i vikao sam "pištolj" – naveo je Kontić.

Naveo je da mu je oštećeni delovao "izbezumljeno".

Kajem se i žao mi je što se sve to desilo, jer smo bili prijatelji, a ponajviše mi je žao mene što sam ovoliko u pritvoru – istakao je.

Branioci Ivana Kontića Zora Dobričanin Nikodinović i Dejan Bugarski podneli su predlog za ukidanje pritvora Kontiću koji je u pritvoru više od godinu i po dana. Tužilaštvo se usprotivilo ovom predlogu, tvrdeći da bi okrivljeni mogao da ponovi isto krivično delo u kratkom vremenskom periodu na slobodi. Tužilac je takođe naveo da, još uvek, u vezi sa ovim delom postoji zainteresovanost i uznemirenje javnosti.

Dobričanin Nikodinović je rekla da je ovo specifičan predmet "u kom su montirani dokazi izneti u javnost pre nego što je postupak pokrenut" i navela da postoji još snimaka koji će pokazati da "ne postoji nijedan dokaz za teško krivično delo i linč koji Kontić trpi skoro dve godine".

Ovde je suđenje počelo linčom. Kontić je velika žrtva političko-policijsko-medijskih kombinacija i ničim izazvan se našao u ovoj sudnici – navela je advokatica odbrane prilikom zahteva da se "prekine utamničenje" njenog klijenta.

U međuvremenu, odbijen je predlog za ukidanje pritvora, a sledeći pretres je zakazan za 21. jun. Tada bi trebalo da bude saslušan oštećeni.

Inače, incident se dogodio 24. avgusta 2020. godine, a javnost je o brutalnom prebijanju saznala iz video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama 11. septembra.

Kontić se tereti da je brutalno pretukao M.M. ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja. M.M. je završio u bolnici.

Tekst u celini pročitajte OVDE.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan