Brza pruga Novi Sad – Subotica gotova do avgusta, saobraćaj od decembra

Brza pruga Novi Sad – Subotica gotova do avgusta, saobraćaj od decembra

Radovi na deonici brze pruge od Novog Sada do Subotice i državne granice idu prema planu, navode iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Većina objekata na teritoriji Subotice već je završena, uskoro će u saobraćaj biti pušten nadvožnjak na Čantavirskom putu, dok će Majšanski most za drumski saobraćaj biti otvoren krajem maja ili početkom juna, prenosi portal eKapija. 

Sama brza pruga biće završena do kraja jula, nakon čega kreću provere statike i dinamike.

Na teritoriji Subotice, od planiranih šest objekata na brzoj pruzi većina je završena.

– Sada sa lakoćom možemo da pričamo o ovim rokovima, zato što smo veći deo objekata na teritoriji Subotice završili, to su podvožnjaci u Bajnatskoj i Ulici Maksima Gorkog, u Kosovskoj, te nadvožnjak na 179. kilometru. Ono što je sada ostalo da se rešava je Majšanski most, koji je počeo pre mesec, dva dana. On će takođe biti završen i ide u tempu kako je i planirano, a to je kraj maja, početak juna, tada je planirani rok za puštanje drumskog saobrćaja preko njega – rekla je pomoćnica ministra Anita Dimoski.

Kada je sama pruga u pitanju, ona se sastoji od donjeg stroja sa šinama, kolosecima i skretnicama i gornjeg stroja sa kontaktnom mrežom. Planirano je da do kraja aprila budu završeni svi koloseci, a paralelno se rade i portali i stubovi konktaktne mreže.

– Mi ćemo radove završiti do kraja jula. Tokom avgusta će izvođač radova sprovesti interno statičku proveru i geometriju koloseka i kontaktne mreže, a u prvoj nedelji septembra "Nemačke železnice" izvršiće proveru, dinamičko testiranje brze pruge kojom će u decembru biti pušten komercijalni saobraćaj - zaključuje Dimoski.

IZVOR: eKapija

Oceni vest:
14
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Obradovan

    pre 56 dana i 23 sata

    Konačno ću moći da otvorim poštanski fah u Segedinu, i da jednom mesečno proveravam šta mi je stiglo iz Kine.
    Da i ja, kao svi ljudi sveta, dobijem pravo na prijem pošiljki, bez "uništenja" i "nestanka" ili kašnjenja nekoliko meseci.
    Nema više države na ovom prostoru, u šta ćemo se uveriti kod potrebe za mobilizacijom.

    Oceni komentar:
    2
    10
  • Miki

    pre 56 dana i 23 sata

    Koliko će trajati put iz Subotice do Novog Sada?

    Oceni komentar:
    1
    5
  • Hećim

    pre 56 dana i 18 sati

    Čemu toliko 'jurnjave'? Život nije zec, neće pobeći.Život treba živeti ništa ne propustiti.Bog je svakom čoveku dao tačan broj koraka u životu, a mnogi se žure da ih što pre iskoriste ! Što više žuriš-to su ti i veće šanse da nastradaš. Nije važno kako brzo putuješ-nego da tamo i stigneš !

    Oceni komentar:
    2
    7