"Čabare" razbio: Juče skupljena polovina sume pokradene iz Bulevar books-a (VIDEO)

"Čabare" razbio: Juče skupljena polovina sume pokradene iz Bulevar books-a (VIDEO)

Nakon što je "Bulevar books, knjižara koja svira" u petak objavila da su opljačkani prethodne noći i zamolili Novosađane za pomoć i solidarnost, čini se da nisu ni slutili koliki odziv će imati njihov apel.

Za sve godine ozbiljnog knjižarskog rada, ali i književnih večeri, koncerata, tribina, prijatne atmosfere u "ugostiteljskom" delu knjižare, naši sugrađani su se odužili "Bulevarcima" na najbolji mogući način – u skladu s mogućnostima, pohrlili su u knjižaru da se obraduju knjigom, stripom, pločom ili da popiju piće i na taj način umanje štetu od pljačke u kojoj je, kako su naveli, iz njihove kase ukradeno 400 hiljada dinara.

Dečak obio i opljačkao Bulevar books, iz knjižare apeluju na Novosađane da pojačaju budnost 

"Knjižara koja svira" se još pre nekoliko dana zahvalila Novosađanima na "svim ovim neizbrojivim porukama podrške i na njihovom sadržaju". 

Zatečeni smo i nespremni za svu naklonost koja i gane i ostavi bez reči. I pored peha koji nas je zatekao ostao je jači utisak zbog svih vaših rekacija da ono što radimo ipak vredi – napisali su tada.


A juče je novosadska solidarnost zasjala u dva oblika – koncertom inkluzivnog hora "Ison" u 18 sati, a potom i popularnim "Čabareom" u izvođenju genijalnog radijskog dvojca "Daško i Mlađa". 

Ekipa iz Isona podsetila nas je na "dobra stara vremena":

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by bulevar books (@bulevarbooks)


U 20 sati, na scenu su stupili Daško i Mlađa i pred nekoliko stotina solidarnih Novosađana koji su okružili binu, u odličnoj atmosferi, "izbacivali" fazone i u šaljivom tonu upozorili i na sve veći problem "pitome dečice" koja haraju po gradu, a kada ih policija uhvati u ili posle pljačke, ne mogu im ništa već ih puste da slobodno nastave gde su stali.  


Istovremeno se punila donatorska kutija, a epilog svega je čak 193.000 dinara koliko je skupljeno u "Čabareovoj" kutiji, a koji će prepoloviti gubitak Bulevar Booksa.

Novosađani još jednom položili ispit, a bilo bi dobro i kada bi ispit prošle i nadležne institucije i kada bi rešile sve veći problem krivinih dela koja izvrše deca koja nisu krivično odgovorna.

Oceni vest:
15
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • IZNOGUD

    pre 38 dana i 7 sati

    Ima li taj lopov klinac roditelje ? Njih uhvatiti za uši da nadoknade pričinjenu štetu.

    Oceni komentar:
    0
    4