Čas o bezbednosti na biciklu u OŠ "Žarko Zrenjanin"

Čas o bezbednosti na biciklu u OŠ "Žarko Zrenjanin"

Prvi čas edukacije za decu četvrtog razreda, u okviru projekta "Bezbedni na biciklu", održan je u Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin".

Projekat realizuje Centar za unapređenje bezbednosti saobraćaja u svim osnovnim školama na području Novog Sada uz finansijsku podršku Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

Promociji projekta "Bezbedni na biciklu" prisustvovao je načelnik Uprave za saobraćaj i puteve Đorđe Basarić.

- Projektom je predviđena edukacija učenika četvrtog razreda svih osnovnih škola u Novom Sadu, u cilju povećanja njihove bezbednosti kao biciklista koji će uskoro moći samostalno da učestvuju u saobraćaju. Savet za koordinaciju bezbednosti saobraćaja u Novom Sadu svake godine organizuje razne vrste edukacija kada je reč o bezbednosti učesnika u saobraćaju. Prošle godine je realizovan projekat u okviru akcije „Novi Sad Grad kulture u saobraćaju“ na Novosadskom sajmu. Projekat je obuhvatio sve učenike novosadskih osnovnih škola i bio je posvećen osnovama bezbednosti u saobraćaju - rekao je Đorđe Basarić.

Predsednica Centra za unapređenje bezbednosti saobraćaja Dragana Marković je rekla da je najpogodnije da deca u ovom uzrastu usvoje važne informacije iz oblasti bezbednosti u saobraćaju.

- Deca uzrasta 12 godina stiču starosni uslov, propisan zakonom, za samostalno učestvovanje u saobraćaju kao biciklisti. Ova kategorija je posebno ugrožena u saobraćaju, s obzirom na to da u velikoj meri koristi i saobraćajne površine namenjene motornim vozilima, koja zbog svoje snage predstavljaju potencijalnu opasnost izloženim vozačima bicikla - rekla je Dragana Marković i dodala da će tokom akcije biti podeljen promotivni materijal sa osnovnim uputstvima za bezbednu vožnju, kao i svetla za bicikle.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina horoskop dunav novorođenčad betanija RHMZ matična knjiga rođenih servisne informacije novi sad JGSP "Novi Sad" raspored sahrana novi sad sahrane jkp novosadska toplana novosađani servisne informacije porodilište isključenja struje vremenska prognoza novi sad radosne vesti štrand EPS jkp lisje horoskopski znaci havarija na vodovodu Miloš Vučević almaško groblje bebe novosadsko porodilište bez struje bez vode gradsko groblje