COMMUNIQUÉ: LEPOTA PROROKA

COMMUNIQUÉ: LEPOTA PROROKA

Predosećam i proričem za narednu nedelju. Lako je! Nauči i ti kako.

Vernici i ljudi koji su na vreme vakcinisani protiv logike, često pravdaju savršenost Biblije oduševljavajući se kako se svako proročanstvo koje se pominje u Starom zavetu uvek ispuni u Novom. To je dokaz da je to reč božija i da je ta knjiga savršena. Toliko da je uglavnom jedina koju su pročitali ako i to nisu izošljarili. Kad im kažeš da svaki pisac ima tu "neverovatnu moć" da u svojim knjigama učini sve što poželi, oni se pozovu na podatak da nije to sve pisao isti pisac i da ima mnogo godina razmaka između prvog dela i još komercijalnijeg drugog. Da, ali ekipa koja je radila Smrtonosno Oružje 2 je makar gledala Smrtonosno Oružje ako ne i pravila pa znaju kako da nastave priču da ima smisla.

Ili, evo jednog svežijeg primera…

Srpska Napredna Stranka i njen vrhovni bog uvek sve naprave tako da se proročanstva ostvare. Ako najave da će negde biti nasilja i ako im treba da ga bude, biće ga – čak i ako ga ne bude! Ako im treba da je negde bilo mirno i dostojanstveno, ima da bude – nema veze koliko batina i privođenja i terora mora biti u pozadini.Otkad su Vučić i trust mozgova oko njega odlučili da su protesti protiv njih nasilni, oni su to postali. Iako nisu. Jednostavno je. Samoostvarujuće proročanstvo proročišta iz ex-Centralne otadžbinske uprave!

Sve je mnogo i lakše kada su im oni protiv kojih ispaljuju svoje magije tako spektakularno smotani i kreativni kao Garavi Sokak i to u svojoj manje kreativnoj fazi. To je prosto pecanje u buretu od 20 litara. 

Dakle, sa jedne strane uglavnom imaš predvidljivu gomilu heterogenih političara, pola su isluženi, pola su mlade snage poput benda koji je u demo fazi u svojoj 12. godini rada. Svi zajedno su nacionalisti i to u boljem slučaju. Najglasniji je i desnije od toga. Sa druge strane imaš potpuno amoralnu, beskrupuloznu piramidalnu sektu takvih protuva i nitkova koji bi rođenu majku poslužili rođenom ocu za Badnje veče i rekli da je vijetnamski šaran, ako će od toga zaraditi i ostati na vlasti.

Tačno znaš šta pali dugmiće ovim prvima da pokažu koliki su buzdovani iz 19. veka i lako ih je navesti da se isprimaju i svima pokažu da ovi drugi takvi odvratni, su ipak bolja varijanta. Nepogrešiv recept do sad je bio: isturi ženu. SNS se navadio da najgore svinjarije i najiritantnije izjave poverava ženama u svojim redovima i onda pušta opozicione prvake da se takmiče u mizoginiji. Ali, verovali ili ne, čak je i najveći pravoslavni pobornik islamskog tretiranja žena među njima već naučio da iskulira, što bi mladi rekli. Eto, toliko puta SNS već ponavlja foru.


Onaj prejadni igrokaz pred beogradskom skupštinom je pokazao punu magiju. Nema veze što se ovaj put čak ni poslednji Dverko nije dao isprovocirati da pipne ili pljune neku od zlih noktarki koje je Vesić turio na vrata, proročanstvo je ispunjeno. I to tako što je unapred tempirana baba pala u nesvest po komandi a druga je dobila spontanu upalu pluća (ili jajnika, to je još bolje jer je baš onako ženski) od talasa ledenog vazduha koje je pokrenuo zamah jednog od opozicionara, sedam metara od nje. Sve to je nekako spontano a totalno zabeležila nova zvezda režimskog novinarstva koja je pritom stigla i da se smrtno uvredi kad su joj rekli da je bot. Pridružio bih se smrtnom uvređivanju ako još prima uvrede. Naravno, nepunih 38 i po sekundi kasnije Vučić je već obavešten i u realnom vremenu na svojoj redovnoj vanrednoj kuknjavi za medije herojski brani žene kao takve. Sve onim svojim brižnim, familijarnim tonom: Jovana, kako ste? Žao mi je što vas je onaj fašista onako napao. Ja kad sam bio 100 puta gori fašista, pre koju godinu, nikad nisam tako napadao. Ja bih sredio da vas 20 trenerkaša isavija u mra… Ma, nije bitno sad. Eto, takvi su oni…

Ovo je važno znati jer treba da se pripremimo za sledeću nedelju u  Novom Sadu kad Vođa dolazi da poseti Gaulajtere i statiste. Prvo da vidimo šta su SNS bogovi odlučili pa već unapred možemo znati da li smo pobili 239 Naprednjaka iako nije bilo nikakve frke ili je sve bilo mirno iako nas je murija ispičkala ko stoku.

Oceni vest:
40
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dobrosav

  pre 1404 dana i 5 sati

  Ala je ovaj čovek naporan, a usput i potpuno nepotreban na ovom, inače veoma kvalitetnom portalu.

  Oceni komentar:
  44
  3
 • Milos

  pre 1404 dana i 1 sat

  Dobrosave, ala si ti bot I to potpuno nepotreban na ovom portalu!

  Oceni komentar:
  3
  24
 • Dobrosav

  pre 1404 dana i 33 minuta

  Trol možda, bot nikako, dragi Miloše. ;)

  Oceni komentar:
  14
  0