ČORTANOVCI: Brza pruga Stara Pazova – Novi Sad biće završena do oktobra 2021. godine

ČORTANOVCI: Brza pruga Stara Pazova – Novi Sad biće završena do oktobra 2021. godine

Predsednik Aleksandar Vučić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišli su danas radove radove na izgradnji vijadukta "Čortanovci", koji je deo železničkog pravca Beograd–Budimpešta, zajedno sa predstavnicima ruske kompanije "RŽD internešenel", kao i sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom.

Kako je saopšteno na sajtu Vlade Srbije, Vučić je tom prilikom rekao da će brza pruga Stara Pazova – Novi Sad biti završena do oktobra 2021. godine i tada će vozom moći da se stigne od Beograda do Novog Sada za samo 25 minuta, a do Beča za samo četiri sata.

– Sa srpske strane neće biti nikakvih kašnjenja u izgradnji ove saobraćajnice – rekao je on, odgovarajući na pitanje da li će i u Mađarskoj biti ubrzani radovi na brzoj pruzi i da li je o tom projektu nedavno razgovarao sa premijerom te zemlje Viktorom Orbanom.

– Mađarska je naš iskreni prijatelj i u svakoj teškoj situaciji imali su razumevanja za nas i mi za njih – rekao je Vučić, dodajući da je tunel "Čortanovci" dug 1,1 kilometar, a vijadukt koji ide pored Dunava i tri kilometra.

Oceni vest:
1
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan