Dejan Dabović koji je pre 4 godine ubio bivšu devojku na Grbavici, biće izručen Crnoj Gori

Dejan Dabović koji je pre 4 godine ubio bivšu devojku na Grbavici, biće izručen Crnoj Gori

Dejan Dabović iz Herceg Novog, koji je 2019. godine na svirep način ubio Dušanku Jocović u Novom Sadu, nasred ulice, zbog čega je pre dve godine osuđen je na doživotnu kaznu zatvora, kaznu će nadalje služiti u Crnoj Gori, saopštili su iz Višeg suda u Novom Sadu.

Presudom Višeg suda u Novom Sadu od 24.03.2021. godine okrivljeni Dabović Dejan je oglašen krivim zbog krivičnog dela teško ubistvo i krivičnog dela razbojništvo i osuđen je na kaznu doživotnog zatvora, jer je 26.12.2019. godine u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu lišio života svoju bivšu emotivnu partnerku.

Citirana presuda je potvrđena presudom Apelacionog suda u Novom Sadu od 05.07.2021. godine.

PRAVOSNAŽNO: Doživotni zatvor Dejanu Daboviću za ubistvo devojke na Grbavici

Osuđeni Dabović Dejan je 22.09.2021. godine iz pritvorske jedinice OZ Novi Sad sproveden na izdržavanje kazne prvo u KPZ Sremska Mitrovica, a nakon toga u KPZ Beograd - Novi zavod, Padinska skela, gde se i dalje nalazi.

Rešenjem Višeg suda Novom Sadu od 25.02.2022. godine, usvojena je molba branioca da se osuđeni Dabović Dejan premesti u Republiku Crnu Goru, čiji je državljanin, radi daljeg izdržavanja kazne doživotnog zatvora. Navedeno rešenje je potvrđeno rešenjem Apelacionog suda u Novom Sadu od 01.06.2022. godine – navodi se u saopštenju.

Navedenim odlukama izražen je stav pravosudnih organa Republike Srbije u vezi sa krivičnim delima izvršenim od strane osuđenog Dabović Dejana, izrečenoj kazni i mestu izdržavanja kazne doživotnog zatvora, a organizacija i transfer osuđenog biće realizovana u skladu sa daljim tehničkim odlukama nadležnih organa Republike Srbije i Republike Crne Gore.

Podsećamo, ovo je druga pravosnažna presuda doživotnog zatvora u Srbiji, a na prvu je osuđen Ninoslav Jovanović iz Malče zbog otmice i zlostavljanja 12-godišnje devojčice iz Niša. Jovanović je u međuuvremenu preminu u zatvoru.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • humanista

    pre 208 dana i 7 sati

    Ne vidim razlog zasto bi dozivotnu sluzio u CG, ubio je u Novom Sadu prema tome neka i robija u Srbiji.

    Oceni komentar:
    0
    37
  • Новосађанка

    pre 208 dana i 5 sati

    Није убио у Црној Гори, него у Новом Саду. Не треба га изручити, јер ће му одмах казну смањити.

    Oceni komentar:
    0
    21
  • Milanka

    pre 207 dana i 13 sati

    Prekogranična saradnja na delu - menjanje zatvorenika pa kad se za par godina slegne prašina svako svoga oslobodi a glupa raja nastavi i dalje da botuje za krimivlast!

    Oceni komentar:
    1
    10