Deo lokala na Satelitskoj pijaci mora da se ruši

Deo lokala na Satelitskoj pijaci mora da se ruši

Bulevar Bate Brkića dočekao je probijanje ka Futoškoj ulici, te samim tim i Satelitska pijaca mora da se prilagodi radovima i menja svoju strukturu.

Kako za "Dnevnik" kaže direktor JKP "Tržnica" Dušan Bajić, po njihovim saznanjima deo pijace predstavlja smetnju i treba da se sruši. Radi se o 13 lokala koji gledaju na Ulicu Bate Brkića i rušiće se ceo jedan polured tezgi, sve do drugog reda, a da li je to konačno, znaće se prilikom izvođenja radova.

- Imamo 13 lokala i da bismo nekako obeštetili te ljude koji su u zakupu, odlučili smo se za varijantu za koju nam ne trebaju posebne građevinske dozvole, tačnije, za montažno-demontažni sistem kazao je Bajić.

- Trenutno se radi metalna konstrukcija koja će se sastojati od postavljenih "kioska", a odlučili smo se da ih izmestimo uz tu kosinu jer je to jedini dovoljno dugačak pravac u koji možemo da preselimo sve lokale. Osim toga, sledeća kosina, koja se naslanja na tu gde će biti "kiosci", pripada susednom placu, koji bi jednog dana trebalo da se pripoji pijaci te je to bio logičan potez – dodaje direktor "Tržnice" za "Dnevnik".

Po njegovim rečima, biće preseljeni prodavci sira, jaja i živine koji koriste vitrine. Zato se i pravi nadstrešnica, pod uglom od 15 stepeni u odnosu na lokale i na taj način će se prvenstveno zaštititi zakupci i kupci koji dođu da pazare, a usput će se zaštititi i same vitrine od propadanja.

- Kada se bude izgradio Bulevar i mi dobijemo kompletan plac, napravićemo ozbiljnu praktičnu pijacu s 20 lokala smeštenih s obe strane – rekao je Bajić za novosadski dnevni list.

- Biće prekriveni i povezani ulicom dužine oko šest metara i tu će biti glavni ulaz, a postojaće još tri pomoćna ulaza. Sadržaće i jednu kompletnu zatvorenu klimatizovanu prostoriju za prodaju mleka i mlečnih proizovda i oko 240 tezgi, od kojih će se oko 80 do 100 odvojiti za robni deo, a 140 za zeleni. Taj projekat ne bi koštao više od 20 do 30 miliona dinara – napominje direktor "Tržnice" za "Dnevnik".

Celokupnu vest možete pročitati OVDE.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bokan

  pre 542 dana i 8 sati

  20-30 mil onako ofrlje sto se kaze

  Oceni komentar:
  0
  0