"Dnevnik": Kako će izgledati novi centar Budisave?

"Dnevnik": Kako će izgledati novi centar Budisave?

Firma koja dobije posao trebalo bi da na osnovu projektnog rešenja "Vojvodinaprojekta” poploča centralni deo naselja, postavi saobraćajnu signalizaciju, adaptira javno osvetljenje, uredi zelene površine, kao i da postavi odgovarajući mobilijar.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je javnu nabavku za parterno uređenje centra Budisave. Rok za podnošenje ponuda je 8. avgust, a radovi se očekuju na jesen, piše "Dnevnik".

Nakon što se uradi geodetsko snimanje terena, počeće zemljani radovi, zatim izrada kolovozne konstrukcije, odvodnjavanje, postavljanje montažne kanelete, nabavka i postavljanje saobraćajne signalizacije, kao i odgovarajućeg mobilijara, 43 klupe i 27 korpi za otpatke.

Novom nivelacijom svih pešačkih površina, osobama s invaliditetom, deci i starijima biće olakšano kretanje, a na delu gde je pešački prelaz u Školskoj ulici, zbog blizine škole, biće postavljene prepreke za usporavanje saobraćaja.

U centralnoj zoni predviđena je i adaptacija javnog osvetljenja, odnosno izmeštanje i postavljanje novog LED osvetljenja, budući da je staro dotrajalo.

Projektom je predviđeno i novo pejzažno uređenje, pa će neka stabla u parku u centru, kao i njegovoj neposrednoj okolini,  biti povađena, neka nova zasađena, travnjak će biti obnovljen i zasađene razne vrste nižih i viših biljnih vrsta.

Ugovor će, nakon otvaranja pristiglih ponuda, biti dodeljen preduzeću koje ponudi najnižu cenu.

Kompletan tekst može se pročitati na sajtu "Dnevnika".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan