Do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas elektronskim putem

Do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas elektronskim putem

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je da će dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas popodne moći da se dobiju elektronskim putem.

Brnabić je u izjavi za novinare, nakon potpisivanja ugovora o donaciji Kine za izgradnju dve najmodernije laboratorije za testiranje na korona virus, navela da je reč o dozvolama za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima.

Ona je naglasila da će taj proces sada biti mnogo efikasniji, izrazivši uverenje da ćemo već od danas popodne imati sistem u kome će se pomenute kategorije građana elektronski prijavljivati za dozvolu, koja će, takođe, elektronski biti odobrena.

Prema njenim rečima, taj sistem je Vlada Srbije uradila u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Brnabić je izrazila zahvalnost zaštitniku građana i njegovom timu, koji su ukazali na to da su dozvole potrebne i građanima koji brinu o nekom, ali i na svim ostalim sugestijama koje se tiču problema sa kojima se suočavaju građani tokom vanrednog stanja.

Na ovom linku je moguće naći instrukcije za izdavanje dozvole privrednim subjektima OVDE.

 

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mister x

  pre 906 dana i 7 sati

  Ovo prelazi u torturu i malteretiranje gradjana, zasto tamo gde se postuju mere to ne vazi. Koletivno kaznjavanje u Srbiji je merilo ove vlasti. Zasto Beograd i Nis niste zatvorili, niste zato sto ostatak srbije mora da trpi zbog pojedinih grupa. Sram vas bilo mada vi srama nemate posebno ovi na vlasti.

  Oceni komentar:
  10
  11
 • Marina

  pre 906 dana i 6 sati

  Dozvola za kretanje...da bih mogla da odem do pčelinjaka

  Oceni komentar:
  1
  14
 • Elvira Čeli

  pre 905 dana i 17 sati

  Dozvola za previjanje roditelja (oca)

  Oceni komentar:
  3
  11
 • Miodrag

  pre 905 dana i 15 sati

  Imam 72 god.Dali supruga (72) i ja možemo otići u selo udaljeno 60 km od novog sada
  .Kuća je moje vlasništvo i ostali bi u selu do kraja vanrednog stanja.Išli bi spstvenim autom i to sutra u 04h(vreme kada je dozvoljen izlazak penzionerima radi trgovine)?

  Oceni komentar:
  4
  13
 • Slavica

  pre 905 dana i 14 sati

  na koji način i preko koje aplikacije se podnosi zahtev za elektronsku dozvola za kretanje

  Oceni komentar:
  2
  17
 • Mirjana

  pre 904 dana i 16 sati

  Na kom sajtu da se prijavim za dozvolu o brizi majke 80 godina koja je dementna?

  Oceni komentar:
  2
  9
 • Lidija Kiš Forgo

  pre 903 dana i 17 sati

  na ovom sajtu piše samo za privredn lica da se prijave za dozvole. Moja mama ima 88 god. i jedva vidi , ima visok pritiak i živi sama. Ja brinem o njoj ali stanujem na drugom krjaju grada.Zbog vanrednog stanja sada ne mogu da je odem kod nje i pomognem joj.Da li možete da mi javite gde mogu da se prijavim za dozvolu da bih mogla da pomognem mojoj mami.Unapred hvala.

  Oceni komentar:
  0
  1
 • Vesna

  pre 903 dana i 16 sati

  Zanima me isto jer niko nezna kako da mi pomogne sa dozvolom za kretanje neznam vise kome da se obratim. Imam oca bolesnog koji lezi slogiran je i treba mu nega ,zivimo u selu dve ulice dalje i trebala bi mi dozvola za kretanje kome mogu da se obratim hvala unapred

  Oceni komentar:
  0
  5
 • Tasic sladjana

  pre 903 dana i 12 sati

  Potrebna mi je dozvola za izlazak zbog starih roditelja

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Sasa Martinovic

  pre 897 dana i 16 sati

  Podneo sam zahtev za izdavanje dozvole kretanja,ispostovao proceduru majka ni otac nemogu bez kucne nege i obolaska s obzirom da ja stanujem u gradu sa detetom a roditelji nemaju ko ni hleb da im donese odijen sam pored toga nisam obavesten da sam odbijen saznao sam pozivannem broja oni do utorka nece izdrzati bez pomoci oko lekova namirnica ako im se nesto desi odgovarace neko snosice posledice

  Oceni komentar:
  0
  0