Dobro jutro, Novi Sade, grade koji je rekao "ne"

Dobro jutro, Novi Sade, grade koji je rekao "ne"

U našem gradu je trenutno 0°C, a najviše što možemo očekivati je da temperatura u toku dana dođe do sedmog podeoka, uz manje sunca, a više oblaka nego juče.

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uticati na respiratorne i srčane bolesnike, dok se meteoropatske reakcije mogu javiti u vidu glavobolјe i razdražlјivosti. U saobraćaju se savetuje dodatna pažnja.

Lepe vesti stižu nam iz Betanije gde je, u periodu od 15. januara u sedam sati, do 17. januara u isto vreme, rođeno 29 bebadevet devojčica i 20 dečaka, od čega je jedna porodilja na svet donela blizance muškog pola.

Bez vode su Stari ledinci i deo Novog Sada, a Bulevar Mihajla Pupina je konačno prohodan za vozila.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je zabeleženo 11.248 novozaraženih, a od Kovida-19 je zvanično preminulo 26 pacijenataU Novom Sadu je 15. januara registrovano 568 obolelih, dok je broj registrovanih aktivnih slučajeva porastao na 8.359. U kovid ambulanti na Novom naselju je i dalje gužva, a ispred privatnih laboratorija i juče su bili redovi.

Juče su građani Srbije odlučivali da o nečemu o čemu većina baš i ne zna mnogo pa su i preliminarni rezultati referenduma, a posebno njegova izlaznost od 30 procenata, očekivani. Na pitanje "Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava" 61,84 odsto izašlih građana je zaokružilo "da", dok je protiv bilo 37,10 procenata glasača. U skoro svim većim gradovima, pa i u Novom Sadu, rezultat je bio drugačiji – većina je bila protiv promena Ustava u oblasti pravosuđa. 

PRELIMINARNI REZULTATI: Srbija za promenu ustava, protiv su Novi Sad, Beograd,Niš...

Predsednik Srbije je prvo najavio, pa onda i odjavio posetu Kisaču i Novom Sadu, tako da će nam danas u gostima biti premijerka Brnabić. Pročitajte šta je razlog ove, prilično kasno najavljene, posete. 

Umesto Vučića, sutra u Kisaču i Novom Sadu premijerka Brnabić

Kada će biti useljenje u stanove za pripadnike snaga bezbednosti?

Na programu u Novom Sadu su uglavnom filmovi, a u Novosadskom pozorištu – predstava "Bludni dani kuratog Džonija" mladog Novosađanina Filipa Grujića. 

Iskoristite ovaj dan na najbolji mogući način jer samo je jedan 17. januar 2022. godine. I, naravno, čuvajte svoje i zdravlje drugih.

Oceni vest:
21
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bjanka

  pre 123 dana i 18 sati

  Naravno da su veliki gradovi rekli "ne" kad tamo postoji nekakva kontrola glasova. Kladim se da u selima i manjim mestima su "glasali" i oni koji pojma nemaju da su glasali "za", poneki pokojnik i oni koji odavno uopšte ne žive u Srbiji. samo da se nameste rezultati po svaku cenu. Vlast toliko ceni mišljenje naroda da će nas praviti budalama kad god postoji šansa za to.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Preostalo 139 karaktera

  pre 123 dana i 14 sati

  Dobro ljudi, da li je vama jasno ovo:
  - Slika na bilo kom ekranu se ne menja brže od 3-8 milisekundi.
  - Softver koji ima pristup svim glasovima, u stanju je da izmenu uradi 100 puta brže.
  A zatim, nakon prikazane slike i očitanog stanja, da te iste glasove istom brzinom vrati tamo odakle ih je uzeo.
  Poštenje glasačkih komisija i izbornih mesta je nebitno.
  NE MOŽEMO NA IZBORE U KOJIMA UČESTVUJU KOMPJUTERI.
  I tačka.

  Oceni komentar:
  0
  3