Dobro jutro, Novosađani, idemo dan po dan

Dobro jutro, Novosađani, idemo dan po dan

Kao i kad je u pitanju neka bolest, tako se čine i ovi dani nakon superćelijskih oluja – lečimo se dan za danom i srećni smo svaki put kad nas ne uhvati u svoje kandže i protrese uzduž i popreko.

Mi smo na takav način i naviki živeći "od danas do sutra" pa se svakom novom danu radujemo, samo još i da ga preživimo.

Neki drugi, opet, u svakom novom danu vide priliku da zarade (nije nikakav problem), ali preko tuđih leđa (jeste problem).

Izgleda su se ovaj put malo i zaleteli...

Prvo su pokušali da iskoriste bol čitave Srbije nakon tragedija koje su se desile u beogradskoj školi i u Mladenovcu i da u Skupštini Srbije izglasaju neke sporne zakone, a potom su i naši novosadski "oci i majke", dok grad još ni blizu nije raščišćen, a o sanaciji šteta da ne govorimo, na dnevni red sednice gradskog parlamenta stavili i predlog o otpočinjanju izrade regulacionog plana prostora Brodogradilišta sa okolinom, koji, kako su upozorili aktivisti, "nije ništa drugo nego koruptivni projekat Novi Sad na vodi". 

Novosadski aktivisti "zvone na uzbunu": Nećemo betoniranje već pošumljavanje

Samo nekoliko sati nakon ove "uzbune", javljeno je da će sednica, ipak, biti otkazana.

I, ne, to ne govori da su u pitanju ličnosti visokog morala jer da jesu, bili bi sa Novosađanima koji su pretrpeli štetu, stavili rukavice i zasukali rukave i pomogli, ne samo tu gde ih slikaju već i u najudaljenijim delovima grada, već govori o tome da samo pritisak javnosti može, ako ništa drugo, bar da odloži pojedine štetočinske odluke.

Poslali su radnike iz gradskih preduzeća da, ne kako su oni rekli "saniraju štetu" već da uklone posledice štete, uklanjaju stabla i granje, ali daleko je od toga da je sve očišćeno – u samom centru grada još uvek iznad klupa vise neke manje polomljene grane, a jedno deblo danima odoleva na ogradi Isidorine gimnazije...


Ova fotografija je od pre nekoliko dana, ali deo stabla je i sinoć stajao na ovom mestu, u međuvremenu je samo počišćen trotoar.

Ne kažem da se vlast ne trudi da sanira sve što je neophodno, ali čini se kao da ne mogu... Moramo uzeti u obzir i objektivnu situaciju da su radnici na godišnjim odmorima pa i to otežava situaciju, ali reper će nam biti popravka oštećenih škola.

Vučinić: Teže oštećeno pet novosadskih škola 


Juče smo dobili i novu ministarku prosveteSlavicu Đukić-Dejanović.

Opozicija je, logično, nezadovoljna ovim izborom jer im osoba koja je decenijama unazad bila na brojnim funkcijama baš i ne uliva poverenje, ali sreća u nesreći je što je gospođa psihijatar, a ta struka nam je svima sve potrebnija. 

Čula sam deo njenog obraćanja, ali nisam čula ono što je po meni jedan od uslova za ispunjenje ciljeva koje je postavila. Ciljevi su slični željama devojaka koje su izabrane za "mis" nečega – sve divno i krasno, ali mnogo puta ponovljeno – bez rezultata. Nisam čula da je ministarka rekla da će se potruditi da direktori u školama ne budu skoro isključivo partijski kadrovi već osobe od integriteta koji poznaju školu u kojoj bi bili izabrani.     

KOLAR: Srbiji treba potpuno nova škola, Đukić-Dejanović ne uliva poverenje


U svakom slučaju, zbog SVE naše dece, želim joj sreću u radu, zaista joj ne bih bila u koži, ni pored svih para i beneficija koje ovo mesto nudi. I, naravno, da se ostvare sve želje koje je navela...

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan