DR GOJKOVIĆ: Kupovina na "Crni petak" odraziće se u populaciji

DR GOJKOVIĆ: Kupovina na "Crni petak" odraziće se u populaciji

Sekretar za zdravstvo AP Vojvodine dr Zoran Gojković izjavio je da veruje da bi ova nedelja mogla da bude pik u kojem bi se beležio najveći broj novozaraženih korona virusom i da bi potom brojevi počeli da padaju.

Gojković je za RTS rekao da zdravstvo ima dovoljno infrastrukturne i lične zaštite opreme, ali ono što je jasno jeste da se ne mogu beskonačno otvarati kapaciteti za intenzivnu terapiju.

U ovom trenutku pacijenti koji se primaju zahtevaju poluintenzivno i intenzivno lečenje, istakao je on i naglasio i da je oboleo velik broj zdravstvenih radnika, oko 2.500 na nivou Srbije.

Gojković je apelovao na građane da primenjuju preventivne mere, obustave kontakte, nose maske, jer sada nema nikoga da ne poznaje nekoga ko se razboleo, izvukao jedva živu glavu.

Prema njegovoj oceni, bez obzira na brojne apele, ljudi konačno počinju da se ponašaju onako kako bi trebalo.

Vojvodina je, rekao je Gojković, kompletno u vanrednoj situaciji, jer se u svim okruzima beleže veliki brojevi novozaraženih.

Imali smo od 1.500 do 2.000 na dnevnom niovu i nadam se da smo dostigli taj najveći broj, rekao je Gojković, koji strahuje da će se "kupovina na Crni petak" odraziti u populaciji.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan