DR GOJKOVIĆ: Na lečenju u KCV-u 122 pacijenta, šestoro na respiratorima

DR GOJKOVIĆ: Na lečenju u KCV-u 122 pacijenta, šestoro na respiratorima

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je po jutrošnjem preseku u bolnicama u Vojvodini hospitalizovano 369 kovid pozitivnih pacijenata.

On je za televiziju Pink rekao da se u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu trenutno leče 122 kovid pacijenta, od kojih je šestoro na respiratorima.

– Broj novozaraženih u Vojvodini je konstantno dvocifren u prethodnih pet do sedam dana. Idemo prema jednoj dobroj situaciji, što opet zavisi od poštovanja mera i koliko se građani ponašaju u skladu sa preporukama – kazao je Gojković.

Navodeći da je po jučerašnjem preseku širom Srbije hospitalizovano oko 1.900 kovid pacijenata, a da su 73 pacijenta na mehaničkoj ventilaciji, Gojković je ocenio da se iz "nepovoljne julske" epidemiološke situacije ušlo u trenutnu "nesigurnu" situaciju koju karakteriše manji broj novozaraženih i onih koji leže u bolnicama.

Dodao je da potencijalni rizik predstavljaju građani koji se u Srbiju vraćaju sa letovanja iz inostranstva i ocenio da je ključno zadržati do kraja avgusta trend pada broja novoobolelih kako ne bi bili ugroženi planovi za početak školske godine.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan