Dr Gojković: Popuštanje mera za frizerske salone i stručne skupove

Dr Gojković: Popuštanje mera za frizerske salone i stručne skupove

Na sednici kriznog štaba koja je počela danas u 15.30 u Palati Srbija doneta je odluka da se ide u blaži režim popuštanja mera, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Kako javlja "Blic", on je rekao da će se prvo početi sa ublažavanjem mera za frizerske salone i organizacije stručnih skupova. 

Prvenstveno, sve frizerske radnje mogu da rade pod uslovima koji su manje rigorozni nego što je bilo do sada. Sada je ograničenje na četiri kvadratna metra između ljudi u objektu, razmak i distanca jedan i po do dva metra i nošenje maski. Sledeća mera je za ljude koji se bave organizovanjem stručnih skupova, mogu polako da počnu da se pripremaju, maksimalan broj učesnika skupa je 100, naravno, uz poštovanje svih propisanih mera razmaka, distance, nošenja maski – rekao je Gojković.

 
Žurke, koncerti, mature...

Pokrajinski sekretar je dodao da je na Kriznom štabu razgovarano o popuštanju mera za ugostiteljske objekte i organizovanje drugih aktivnosti koje posećuju mladi, međutim, istakao je da će te mere biti donete samo ako posle 21. juna epidemiološka situacija bude još bolja.

 Ono što je još danas razgovarano i što je najveća želja i što najduže čekamo –  da se za mlade vrate različite vrste događaja. Ukoliko se u sledećem periodu nastavi ovakav intenzitet pada broja zaraženih i budemo izašli iz ove nesigurne situacije i budemo imali 50 odsto punoletnih vakcinisanih građana moći ćemo da posle 21. juna krenemo u organizaciju različitih vrsta događaja za veća kolektivna okupljanja i druženja – kazao je Gojković i ponovio:

  To je strogo i isključivo ako budemo došli do ukupno 50 odsto vakcinisanih punoletnih građana i ukoliko ne bude bilo skoka broja zaraženih.

Kako prenosi B92, Zoran Gojković je objasnio da smo izašli iz vanredne situacije, ali je ona i dalje nestabilna jer virus i nastavlja da cirkuliše i imamo više stotina novoobolelih dnevno.

Oceni vest:
1
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan