Evo ko bi mogao zameniti Miloša Vučevića na mestu gradonačelnika Novog Sada

Evo ko bi mogao zameniti Miloša Vučevića na mestu gradonačelnika Novog Sada

Gradonačelnika Novog Sada i potpredsednika SNS Miloša Vučevića, kome je ovo drugi mandat na čelu grada, na ovoj funkciji uskoro bi mogao zameniti neko od stranačkih kolega.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje Vučević, kao čovek od poverenja Aleksandra Vučića, "viđen je" za ministarsku fotelju i novu stranačku funkciju, a kako je svojevremeno i sam izjavio “prirodno je da posle dva mandata na to mesto dođe neko nov, svež i bolji”.

Sudeći po izbornoj listi kandidata za odbornika Skupštine grada Novog Sada, sa koje se prema propisima kandiduje gradonačelnik, “nov, svežiji i bolji” kandidat mogao bi biti Milan Đurić, drugoplasirani na listi SNS Novi Sad, piše nova.rs.

Pored stranke, Đurić sa Vučevićem deli i profesiju, te bi se nakon Maje Gojković, Igora Pavličića i sadašnjeg gradonačelnika, nastavio niz advokata na čelu grada.

Đurić se od 2012. godine nalazi na mestu gradskog sekretara. Rođen je 1977. godine u Novom Sadu, a nakon završene gimnazije diplomirao je 2002. godine na Pravnom fakultetu. Od 2005. se bavio advokaturom, a po dolasku SNS na vlast, od 2012. postaje član Gradskog veća za upravu i propise, gde se i danas nalazi.

Sledeća na listi kandidata je pedesetogodišnja Cvija Vasić, sekretarka Gradskog odbora SNS. Ova dugogodišnja odbornica SNS je, prema pisanjima medija 2013. godine zaposlena u Zavodu za izgradnju grada kao "informatički tehničar". No, po zvaničnoj listi kandidata za odbornike SNS kao obrazovanje joj se navodi "diplomirani menadžer". Kao i Milan Đurić, i ona je nepoznata široj javnosti, piše Nova.

Tridesettrogodišnja pravnica Dina Vučinić se u odborničkim klupama SNS-a našla još kao studentkinja, a u međuvremenu je postala šefica Odborničke grupe, vrlo aktivna u odbrani stavova stranke i poznata po oštrim polemikama sa opozicionim kolegama iz Skupštine grada. Kao članica Kadrovske komisije u Skupštini grada, pre dve godine je imala veliki uticaj na imenovanje direktora u novosadskim školama.

Mogućnost da bi Novi Sad mogao dobiti gradonačelnicu mogla se čuti i 8. marta, kada je Vučević u zvaničnoj kampanji za parlamentarne izbore, okružen odbornicama i stranačkim koleginicama na Tvrđavi rekao da su one "najjači deo stranke", jer su "i Srbija i budućnost ženskog roda", podseća nova.rs.

Detaljnije o potencijalnim kandidatima za mesto gradonačelnika našeg grada pročitajte OVDE.

Oceni vest:
2
19

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dovoljno je

  pre 33 dana i 21 sat

  "Srbi vole da znaju ko je gazda!"
  Reče gradnočalenik Vučević.
  Sutrašnji naslov na Kuriru.

  Oceni komentar:
  2
  1
 • Milo Madacky

  pre 33 dana i 19 sati

  A zašto moraju uvek pravnici da komanduju ?? Koji idioti glasaju za njih? Da li to znači da su oni uvek u većini onda ?? ;-)

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Milo Madacky

  pre 33 dana i 18 sati

  Pre nekih 30 godina, jedan od mojih poznanika mi je zapretio daće tehnokrati vladati. Bio je u pravu. Zahvaljujući imbecili,a koji su uvek u većini, aka demokratija. Zašto onima kojima je IQ niži od 50 je dozvoljeno da glasaju nikada mi neće biti jasno. Oh, da ja zaboravio: it is Capitalism Baby ;-)

  Oceni komentar:
  0
  5