Fejsbuk upozorava na lažne vesti o korona virusu

Fejsbuk upozorava na lažne vesti o korona virusu

Društvena mreža Fejsbuk ubuduće će slati upozorenja direktno korisnicima koji čitaju lažne vesti o korona virusu, saopštio je danas izvršni direktor kompanije Mark Zakerberg.

Fejsbuk je tokom marta ukinuo na "stotine hiljada" sadržaja vezanih za korona virus koji bi "mogli da predstavljaju neposrednu opasnost po zdravlje".

Korisnici Fejsbuka koji kliknu na tu vrstu lažnih vesti, komentarišu ih ili ih dele, ubuduće će dobijati poruku da konsultuju sigurne izvore informisanja poput Svetske zdravstvene organizacije, navodi Zakerberg u svom blogu.

Fejsbuk je do sada preusmerio "gotovo dve milijarde korisnika", što je praktično celokupno članstvo ove društvene mreže, na sajtove državnih organa zdravlja. Rezultat je "više od 350 miliona korisnika koji su kliknuli na naše poruke", dodaje Zakerberg.

Ukoliko se pokaže da je neka informacija lažna ili neprecizna, ali ne predstavlja "neposrednu opasnost", Fejsbuk onda postavlja "oznaku upozorenja". Prema podacima te društvene mreže, 40 miliona objava je tokom marta dobilo tu oznaku što je u 95 odsto slučajeva navelo korisnike da ih ne čitaju.

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Mrazon

  pre 1554 dana i 6 sati

  Opušteno Mark, imaš ti sada preča posla...

  Oceni komentar:
  0
  1