FIMEK: Promocija Interreg – IPA prekograničnog projekta i žiga garancije kvaliteta tradicionalnih prehrambenih proizvoda TASQ

FIMEK: Promocija Interreg – IPA prekograničnog projekta i žiga garancije kvaliteta tradicionalnih prehrambenih proizvoda TASQ

Interreg – IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014–2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Po principu "zajedničkog sistema upravljanja" zemalja učesnica – Mađarske i Srbije, program finansira i podržava projekte saradnje organizacija iz Programske oblasti – okruga Čongrad (Csongrád) i Bač-Kiškun (Bács-Kiskun) u Mađarskoj i okruga Zapadna Bačka, Severna Bačka, Južna Bačka, Severni Banat, Srednji Banat, Južni Banat i Srem u Srbiji.

Program pomaže razvoj i stabilnost pograničnog regiona, unapređuje opšti kvalitet života u njemu, omogućava ekonomsku saradnju organizacija iz ove dve zemlje, neguje zajednički identitet, kulturno i istorijsko nasleđe pograničnog regiona i doprinosi njegovoj ekološkoj održivosti i sigurnosti.

Za više informacija, posetite veb-sajt programa.

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu (FIMEK) 14. 10. 2020. godine sa početkom u 11 časova  održaće se konferencija za medije povodom promocije projekta INTERREG-IPA CBC Mađarska-Srbija i žiga garancije kvaliteta tradicionalnih prehrambenih proizvoda "TASQ" (HUSRB/1602/41/0146), u organizaciji FIMEK-a, kao jednog od partnera na projektu.

Predstavnici medija, koje će činiti novinari sa RTV-a, Novosadske TV-a, Media Info Centra, Delta Tv-a i Kanala 9, imaće priliku da čuju sve ključne informacije vezane za završne aktivnosti i rezultate projekta (TASQ).

Učesnici su:
Dr Predrag Ikonić, viši naučni saradnik, Naučni institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu
Prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu
dr Jovana Gardašević, asistent Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan