FOTO: Čuvari Šodroša postavili barikade, policije još nema

FOTO: Čuvari Šodroša postavili barikade, policije još nema

Nekoliko desetina građana skupilo se od sedam sati ujutru da bi sprečili radnike da "razminiraju" teren na kom oni borave više od četiri meseca.

Policije nema, barikade su postavljene kod Brodogradilišta, propuštaju se sva vozila, osim građevinskih mašina, a aktivisti pozivaju građane koji su u mogućnosti da im se pridruže u odbrani, kako kažu, poslednje oaze u gradu. 


Naš reporter s lica mesta javlja da je u kasarni rečne flotile vojska pod punom opremom i da patroliraju u krugu kasarne.

Kako smo ranije javili, Ekološki front Novi Sad saopštio je juče da su aktivisti okupljeni oko Šodroš survivor kampa nezvanično obavešteni da bi danas, 17. oktobra, jake policijske snage u opremi za razbijanje demonstracija trebalo da omoguće "Milenijum timu" da započne deminiranje tog područja na kojem je planirana izgradnja četvrtog mosta preko Dunava. Oni su pozvali vlast da se uzrdži od nasilja, ali i poručili da neće ustuknuti pred mašinama.Oni navode i da imaju informacije da se policija skuplja i da će doći. 

Aktivista Brajan Brković izjavio je za naš portal da će blokada ostati dok ne procene da je Šodroš bezbedan ili dok ne dobiju neku potvrdu da neće doći mašine u pratnji policije. Prisutni smatraju da je njihovo izlaženje u javnost sa informacijama poremetilo planove vlasti.

Pored Brkovića, prisutni su i Miran Pogačar, članovi stranke "Zajedno" Radivoje Jovović i Mladen Cvijetić.
 

EKOLOŠKI FRONT: "Milenijum tim" u pratnji policije sutra počinje deminiranje Šodroša 

Šodroš Survivor kamp poziva gradsku vlast da se suzdrži od nasilja

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Čija je Policija?

  pre 114 dana i 9 sati

  Razminiranje tamo nema šta da traži. Jedino ako to ne uzimaju kao povod da prebiju branioce Šodroša.

  Oceni komentar:
  0
  14
 • Ra2n

  pre 114 dana i 9 sati

  Stacemo svi pod jedno drvo jos malo samo nista gore nego kad se ceo zivot kuci kuca i onda dodje raspikuca kojih je nazad na vlasti skoro svaki pokupio sto se pokupiti moze,naceli su i frusku goru da seku kamioni stalno nose drva bez obelezja sa pratnjom nacionalnog parka Fruska Gora ,pruga ociscena navodno ustvari se prodalo gvozdje i sad radovi stali dok se nesmisli neka nova pljacka de sw moze nesto ukrasti.
  Izgleda da cemo jos malo biti tudji na svome ...

  Oceni komentar:
  0
  9
 • Ne treba imati slepo poverenje

  pre 114 dana i 8 sati

  Fruška Gora se seče zbog firme za preradu drvene građe koja je na obodu Rume, a čiji je vlasnik državljanin susedne zemlje. Ili, bolje da kažem susjedne.
  Građani i javnost, jednostavno ne znaju za sve dilove političkih kriminalaca.
  Imaju poverenje u sve što im se kaže, počev od popisa koji se radi po porudžbi EU i sa kojom ćemo deliti sve podatke. A onda jednog dana vam saopšte da je vaša nekretnina vlasništvo neke firme sa 2 slova, koja treba da provede naplatu dugova Srbije.
  U današnje vreme..

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Joca

  pre 114 dana i 7 sati

  Mislim a 100% sam siguran da niko od političara NE zalazi na lokalne sajtove tako da đabe pišemo a admin sajta ne prosleđuje informacije o "volji" građana nego rade svoj posao i kontrolišu da li se krši pravfilnik o pisanju postova

  Oceni komentar:
  0
  0
 • Pas laje a bot sluša

  pre 114 dana i 6 sati

  Joco, budi uveren da ne pišemo džabe. I budi uveren da nas botovi snimaju okom sokolovim i osluškuju puls javnosti.
  Pre 3 godine sam došao na ovaj časni portal, računajući da će ovde SMETI da objave ono što na drugim portalima ne smeju.
  Došao sam sa portala koji je KUPILA Britanija,finansirajući ga funtama sa BBC-a, i promena cenzorstva komentara je bila primetna, protv SPC i naroda uopšte, a prema idejama EU.
  Tada ovde nije bilo mnogo komentara.
  Danas ih im itekako! Provokacije urodile plodom!

  Oceni komentar:
  0
  3